Kırmızı başlıklı kız elmalı şeker dağıtıp, masal anlattı

Kardelen Kadın Dernekleri Federasyonu, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Erzurum İl Halk Kütüphanesi'nde öğrencilere kitap hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı başlıklı kız elmalı şeker dağıtıp, masal anlattı

Kardelen Kadın Dernekleri Federasyonu, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Erzurum İl Halk Kütüphanesi'nde öğrencilere kitap hediye etti. Federasyon ayrıca masal kahramanı 'Kırmızı Başlıklı Kız' animasyonu ile öğrencilere masal anlatıp, elmalı şeker dağıttı.

Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Erzurum merkezli Kardelen Kadın Dernekleri Federasyonu, Özel Aziziye İlköğretim Okulu öğrencilerine kütüphane bilincini aşılamak ve farkındalık oluşturmak için 'Masal ve Kitap Günleri' düzenledi. Federasyon Başkanı Yasemin Demirel, kitap ve kütüphane bilincini yetişen nesillere aktarmak istediklerini söyledi. Dünyadan ve Türkiye'den kitap okuma istatistikleri veren Demirel, ülkede kitap okuma alışkanlığının yok denecek kadar az olduğunu kaydetti. Kitabın medeniyet olduğunun ve modern toplumların kitabın ışığı ile kalkındığına değinen Demirel, "Ülke ve toplum olarak çok az kitap okuyoruz. Kitapla aramız yok. Kitap okumada maalesef Afrika ülkelerinin gerisindeyiz. Bunun için bolca kitap okumayız, kitapla barışık olmalıyız." dedi.

    "KİTAP OKUMADA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ"

    İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mithat Kotan, ülke ortalamasının üzerinde bir kitap okur kitlesine sahip olduklarını öne sürdü. Kotan, 80 binin üzerinde kitap varlığına sahip olduklarını kaydetti. Her ay ortalama 26 bin kitabın okuyucu ile buluşturulduğunun ve 148 bin aktif kayıtlı üyeye sahip olduklarına işaret eden Kotan, "Erzurum kitap okuma konusunda ülke standartlarının üzerinde çok iyi bir okur profilimiz var. Kitap okuyan, aktif üye sayımız ülke ortalamasının üzerinde. Bu da bizleri mutlu ediyor. Herkesi kütüphanemize bekliyoruz. Biz de kitaplar ücretsiz." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Kardelen Kadın Dernekleri Federasyonu'nun organizesinde 'Kırmızı Başlıklı Kız' kostümü giyinmiş bir üniversite öğrencisi, öğrencilere masal anlattı. Öğrencilere kitap okumaları çağrısında bulundu. Kırmızı başlıklı kız daha sonra beraberinde taşıdığı sepetinden elmalı şeker öğrencilere dağıtarak, "Her kitap elmalı şekerden daha tatlıdır." ifadelerini kullandı.
    
    Program sonunda Federasyon Başkanı Yasemin Demirel ve üye kadınlar, öğrencilere masal kitapları hediye etti. CİHAN

Yorumlar