Kırklarelili gence hemşehrisinin yüzü nakledilecek

Kırklareli’nde 2044 yılında, oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü tahrip olan 21 yaşındaki Recep Kaya’ya hemşehrisinin yüzü nakledilecek.

Google Haberlere Abone ol
Kırklarelili gence hemşehrisinin yüzü nakledilecek

Kırklareli’nde 2044 yılında, oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü tahrip olan 21 yaşındaki Recep Kaya’ya hemşehrisinin yüzü nakledilecek. Yüzünü kaybeden genç için ilk umut, geçen eylül ayında doğdu ancak bulunan yüz, ten uyuşmazlığı sebebiyle nakledilemedi.

Kaya’ya üç ay sonra müjdeli haber yeniden geldi. Dokuz gün önce Lüleburgaz ilçesinde zehirlenen 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün, kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine eşi Nükhet Küçük, bütün organlarını bağışladı. Küçük’ün böbreklerinden biri aynı hastanede, diğeri İstanbul’da, kalbi ise Gazi Üniversitesi’nde bir hastaya gönderildi. Yüz nakli içinse Akdeniz Ünivertesi’nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve beş kişilik ekibi, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Çorlu’ya geldi. Buradan karayoluyla Trakya Üniversitesi’ne geçen ekip, 2,5 saatlik ameliyatla Küçük'ün yüzünü aldı. Prof. Dr. Özkan, Türkiye’nin yedinci yüz naklini yapmak üzere ambulans uçağın bekletildiği Çorlu Havaalanı’nda hareket etti.

Konu hakkında açıklama yapan Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, bağış yapılan hastanın organlarının sabah itibariyle alındığını söyledi. Böbreklerden birisini kendi hastanelerinde nakledeceğini belirten Sağıroğlu, “Diğer böbrek İstanbul’a gidecek. Kalp de Gazi Üniversitesi’ne gönderildi. Biliyorsunuz bu hastamız, tüm organlarını bağışlamıştı. Yüz bağışını da yapmıştı aynı zamanda. O da Akdeniz Üniversitesi’nden gelen hocalar tarafından Antalya’ya gidecek. Sevindirici tarafı, Kırklareli’nden bir hastamıza çıkmış olmasıdır. İki hastamıza umut ışığı olmuş oldu.” dedi. CİHAN

Yorumlar