Kırıkkale'de süneyle mücadele çalışmaları başlatıldı

Kırıkkale'de 5 ekiple 118 köyde süneyle mücadele çalışmalarının başlatıldığını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, süneyle mücadele çalışmaları kapsamında, tarım arazilerinde incelemelerde bulunduklarını...

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'de süneyle mücadele çalışmaları başlatıldı

Kırıkkale'de 5 ekiple 118 köyde süneyle mücadele çalışmalarının başlatıldığını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, süneyle mücadele çalışmaları kapsamında, tarım arazilerinde incelemelerde bulunduklarını vçiftçilere süne zararlısına karşı kimyasal mücadelenin gerekliliğini anlattıklarını söyledi.

Süne tahribatının üreticilere zarar vermesinin yanı sıra un kalitesini de düşürerek buğdayın çimlenme gücünü azalttığını belirten Kırbaş, "Hububatın beslenme kalitesi ve en önemlisi ekmelik kalitesi bozulmaktadır. Süne yavruları 2 - 5 yaş arası hububatın süt ve sarı olum dönemlerinde daneleri emmek suretiyle zarar yaparlar ve bu devrede yavruları oburca beslenirler. Çiftçilerimizin, teknik ekiplerce bildirilen yerlerde süne ile gerekli mücadeleye biran evvel başlamaları hem kendi hem de ülke ekonomisi için önem arz etmektedir." dedi.

Öte yandan, 2013 üretim sezonunda yağlık ayçiçeği, aspir, kanola, soya fasulyesi üreticisi 423 çiftçiye 1 milyon 52 bin lira, dane mısır üreticisi 165 çiftçiye de 278 bin 548 lira, destekleme ödemesi yapıldığı açıkladı.

CİHAN

Yorumlar