Kırıkkale'de satranç turnuvasına büyük ilgi

Kırıkkale İşler Pastaneleri’nin geleneksel olarak düzenlediği satranç turnuvasında coşkulu saatler yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'de satranç turnuvasına büyük ilgi

Kırıkkale İşler Pastaneleri’nin geleneksel olarak düzenlediği satranç turnuvasında coşkulu saatler yaşandı. Yaklaşık 150 çocuğun katıldığı turnuvada, başarılı olan çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

İki gün süren açık yaş, 6.-7.-8.-10.-12.ve 13 yaş üzerinde yapılan yarışmada ailelerin heyecanı görmeye değerdi. Turnuva sonunda yapılan yarışmada dereceye giren çocuklara madalyaları ile hediyelerini İşler Pastanesi sahibi Mehmet İşler ve Satranç İl Temsilcisi Bülent Köksal verdi.

İşler Pastanesi sahibi Mehmet İşler, kapılarını satranç müsabakalarına açtıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
Kötü alışkanlıkların önlenmesinde satrancın büyük faydası olduğunu ifade eden İşler, Satranç planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Kendine güven duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır. Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.” dedi.

Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini ifade eden Satranç İl Temsilcisi Bülent Köksal ise “Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar