Kırgızistan’da hükümet arayışı

Kırgızistan'da Başbakan Cantörö Satıbaldiyev başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin bugün istifa etmesiyle başlayan yeni hükümet arayışı devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’da hükümet arayışı

Kırgızistan'da Başbakan Cantörö Satıbaldiyev başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin bugün istifa etmesiyle başlayan yeni hükümet arayışı devam ediyor. Mevcut hükümetin, yeni hükümet kurulana kadar görevde kalacağı ülkede, Cumhurbaşkanı Almazbek Arambayev’in bugün veya yarın yeni bir partiyi hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.
Yeni başbakan adayları arasında ise başbakan birinci yardımcısı Comart Oturbayev, Meclis Başkanı Asılbek Cyenbekov ve Sosyal Demokrat Partisi lideri Çınıbay Tursunbekov’un ismi geçiyor.
Kırgızistan’da yeni hükümeti kurma çalışmalarının kitlenmesi durumunda ise parlamento dağılarak erken seçime gidilecek. Ar Namus Partisi lideri Feliks Kulov, şimdilik parlamentonun dağılmasının sözkonusu olmadığını, cumhurbaşkanın bir partiyi görevlendirmesinin ardından hükümetin kısa sürede kurulabileceğini söyledi.

120 sandalyeli mecliste yükümeti kuracak partilerin toplam milletvekili sayısısın mevcut milletvekili sayısının yarısından bir fazla olması gerekiyor.
CİHAN

Yorumlar