Kırgızistan ile Tacikistan sınırı tekrar karıştı

Kırgızistan ile Tacikistan sınırındaki muhafızlar arasında silahlı çatışma yaşandığı bildirildi. Ülke basınında yer alan habere göre, ülkenin güneyindeki Batken bölgesinde iki ülke sınır askerleri arasında gerginlik yaşandı.Açılamada,...

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan ile Tacikistan sınırı tekrar karıştı

Kırgızistan ile Tacikistan sınırındaki muhafızlar arasında silahlı çatışma yaşandığı bildirildi. Ülke basınında yer alan habere göre, ülkenin güneyindeki Batken bölgesinde iki ülke sınır askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Açılamada, Kırgızistan toprakları içinde yer alan ve Tacikistan'a ait Voruh bölgesinde bulunan Bedak köyünden, Karavşin ırmağına su borusu çekmek isteyen 30 kadar Tacikistan vatandaşı ile Kırgızistan sınır muhafız askerleri arasında taşlı kavga yaşandı.

Kırgız askerlerinin havaya uyarı ateşi açması üzerine, yakında bulunan Tacik sınır askerlerinin Kırgız askerlerini hedef alarak ateş açtığı ve kısa süreli karşılıklı çatışma yaşandığı kaydedildi.

Resmi açıklamada, yaşanan olayda Kırgızistan tarafından herhangi kayıp olmadığı belirtilirken, bazı haber ajansları, bir Tacik vatandaşının öldüğünü, 5'inin de yaralandığını yazdı.

CİHAN

Yorumlar