Kırgız turisti öldüren silahlı suç örgütü çökertildi

Antalya polisi tarafından silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kırgız turisti öldüren silahlı suç örgütü çökertildi

Antalya polisi tarafından silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 22 Mayıs 2013 tarihinde Manavgat’ta iki grup arasında çıkan Kırgız turist Aieles Kulbaeva’nın öldürülme olayına gözaltına alınan suç örgütünün karıştığı tespit edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Manavgat, Ankara ve Osmaniye’de Antalya Merkez, Antalya, Manavgat ilçesi ile Ankara ve Osmaniye illerinde eş zamanlı olarak 25 ayrı adrese yapılan baskınlarda örgüt lideri olduğu iddia edilen B.Ş. ile 22 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 7 tabanca, 5 tüfek, 448 fişek, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Zanlıların, kumar oynamak için yer temin ettiği, burada kumar oynayan kişileri borçlandırarak daha sonra bu kişileri ölümle tehdit ettikleri tespit edildi. Suç örgütünün, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma, adam öldürme, yaralama gibi suçlara karıştığı iddia edildi. Yine suç örgütünün 22 Mayıs 2013 tarihinde Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bir eğlence merkezi çıkışında başka bir grupla silahlı çatışmaya girdiği, burada olayla ilgili olmayan Kırgızistan uyruklu 23 yaşındaki Aieles Kulbaeva’nın başına isabet eden kurşun ile hayatını kaybettiği olaya karıştığı da tespit edildi. O tarihten bu yana belirsizliği koruyan olay, düzenlenen operasyonla çözülmüş oldu.

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılardan 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 18 zanlı da ‘silahlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında adam öldürme, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kumar oynanması için yer temin etmek’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde zanlıların yakınları görüntü almak isteyen basın mensuplarına sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.
CİHAN

Yorumlar