Kınalı elleriyle Yenikapı Mitingi'ne katılıyorlar

Yenikapı Meydanı'ndaki mitinge katılan KADEM üyelerine kınalar yakarak geldiler

Google Haberlere Abone ol
Kınalı elleriyle Yenikapı Mitingi'ne katılıyorlar
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Demokrasi ve Şehitler Mitingine "Vatana Canım Kurban" sloganıyla ellerini kınalayıp gidiyor.

KADEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre KADEM öncülüğünde "Vatana Canım Kurban" adlı bir aktivizm kampanyası düzenlendi.

15 Temmuz gecesinden itibaren her gün nöbette olan ve #TanklardanGüçlüKadınlar’ı meydanlarla buluşturan KADEM, 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi için de kadınlara ellerine kına yakarak miting meydanında buluşma çağrısında bulundu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bizler evlatlarımıza kına yakar, Peygamber ocağına göndeririz. 'Vatana kurban olsun' deriz. Bizler Milli Mücadelenin elleri kınalı kadın kahramanları Nene Hatun'un, Halime Çavuş'un, Şerife Bacı'nın torunlarıyız. Bizler darbe girişiminde tanklara meydan okuyan Türkan Türkmen Tekin'in, Cennet Yiğit'in, Gülşah Güler'in, Kübra Doğanay'ın, Safiye Bayat'ın, Demet Sezen'in, Derya Ovacıklı'nın ve daha nicelerinin kardeşleriyiz. Biz böyle bir milletiz. Eline kına yak, bayrağını al, pazar günü Yenikapı'da buluşalım."

Açıklamada #VatanaCanımKurban diyerek Yenikapı'ya elleri kınalı gelecek kadınlarla saat 14.00'de Marmaray Yenikapı çıkışında buluşulacağı duyuruldu.

VATANDAŞLAR ALANA ALINIYOR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na saatler öncesinden gelen vatandaşlar alana alınmaya başlandı.

Yenikapı'daki miting için hazırlıkların tamamlanmasının ardından vatandaşlar, arama noktalarından geçerek miting alanına giriyor. Güvenlik noktalarından geçen vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, şapka ve bayrak dağıtıyor. Yenikapı Miting Alanı'na Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

Miting alanı ve çevresinde, özel harekatın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağlıyor.

Basın ve engelliler için platform oluşturulan miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı personelince, darbe girişimin ardından her akşam Millet Camisinin minarelerinden dalgalandırılan Türk bayrağı, Yenikapı'daki miting boyunca Sultanahmet Camisinin minarelerini süsleyecek.

Yorumlar