Kimse Yok mu'dan 'Somalı madencilerin ailelerine sahip çıkalım' çağrısı

Kimse Yok mu Derneği Çorum Şubesi tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Çorumlu madencilerin ailelerine ziyaret gerçekleştirildi. İlk olarak Laçin'de bulunan aileyi ziyaret eden Kimse Yok mu ekibi...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu'dan 'Somalı madencilerin ailelerine sahip çıkalım' çağrısı

Kimse Yok mu Derneği Çorum Şubesi tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Çorumlu madencilerin ailelerine ziyaret gerçekleştirildi.

İlk olarak Laçin'de bulunan aileyi ziyaret eden Kimse Yok mu ekibi daha sonra Dodurga'da bulunan 2 madencinin ailesini de ziyaret etti. Kimse Yok mu Derneği Çorum Şube Başkanı Erkal Aykaç yaptıkları ziyaretin ardından ''Somalı madencilerin ailelerine sahip çıkalım.'' adlı yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. ''13 Mayıs günü ülke tarihimizin en büyük maden faciasının yaşanması bizleri derinden yaralamıştır.'' diyen Aykaç, Kimse Yok mu Derneği Asya Arama-Kurtarma ekibinin olayın meydana geldiği bölgeye giderek yardım faaliyetlerinde bulunduğunu ve yaraları sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Şimdi de derneğin geride kalan ailelere sahip çıkmak için sağlık, gıda, giyim ve ev ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçtiğini belirten Erkal Aykaç ''Bu kapsamda toplam bin çocuğun eğitim ihtiyaçları için de 3 yıl boyunca derneğimiz çocuk başına yıllık bin 500 TL yardımda bulunacaktır.'' dedi.

''Somalı madencilerin ailelerine sahip çıkalım'' kampanyası hakkında da bilgi veren Aykaç, ''Bu yeni yardım kampanyamız vesilesi ile hemşehrilerimize seslenerek, iyiliğin bir ucundan tutmak az veya çok içerisinde olmak isteyen hayır sever Çorumlu vatandaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Aykaç ayrıca, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların SMS yoluyla tüm GSM operatörlerinden SOMA yazıp 5777'ye atacakları bir mesajla yetim bir çocuğa 5 TL destek verebileceklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar