Kimse Yok Mu’dan bin 700 aileye Ramazan paketi

Kimse Yok Mu Derneği, Şanlıurfa’da çoğunluğu Suriyeli olmak üzere bin 700 aileye Ramazan paketi verdi. Çadır kentlere yerleşemeyen, kendi imkanları ile kenar mahallelerde ev kiralayıp yerleşen Suriyeli ailelere, Kimse Yok Mu Derneği İyilik...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu’dan bin 700 aileye Ramazan paketi

Kimse Yok Mu Derneği, Şanlıurfa’da çoğunluğu Suriyeli olmak üzere bin 700 aileye Ramazan paketi verdi.

Çadır kentlere yerleşemeyen, kendi imkanları ile kenar mahallelerde ev kiralayıp yerleşen Suriyeli ailelere, Kimse Yok Mu Derneği İyilik Merkezi'nde gıda kolileri dağıtıldı. Suriyelilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Derneğin Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, “Dört yıldır ülkemizde yaşayan bu insanlar büyük sıkıntılar çekiyor. Ev kirası, elektrik su parası ödemede zorluk çeken ve artık bizlerden biri haline gelen Suriyeli vatandaşlara bir nebze olsun küçük bir gıda kolisi ile yardımda bulunmak bizleri sevindiriyor.” dedi.

Sıcakların artması üzerine ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin de değiştiğini aktaran Şahin, “Sıkça bizden buzdolabı ve vantilatör istiyorlar. Yardımsever insanımıza duyurmak isteriz.” şeklinde konuştu.

Şahin, Ramazan çalışmaları kapsamında merkez ve ilçelerde yerli ve Suriyeli olmak üzere bin 700 gıda paketi dağıttıklarını ifade etti.

Yardımları alan Suriyeli sığınmacılar dernek yetkililerine teşekkür etti. Suriyeli Abdulfettah Okedi, “yardımların çok az, kalabalık bir aileyiz. Ayrıca ağabeyim daha yeni Suriye’den geldi. Evinde hiçbir şey yok. Evet ara sıra yardımlar alıyoruz ama gerçekten yetmiyor. Ben çalışacak durumda da değilim. Türkiye halkının yardımseverliğine minnettarız.“ ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar