Kimse Yok Mu, Suriyelilere aile hijyen paketi dağıttı

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon ve salgın hastalık tehdidi ile karşı kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Suriyelilere aile hijyen paketi dağıttı

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon ve salgın hastalık tehdidi ile karşı kaldı. Kimse Yok Mu Derneği ve Merkez İlaç “Sağlık için Hijyen Şart” kampanyası ile hastalıklardan korunmak amacıyla yaklaşık 15 bin Suriyeliye 'aile hijyen paketi' dağıttı.

Merkez İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şapçı, “Suriyeli ailelere dağıtılacak pakette ansiseptik-dezenfektanlar bulunmakta. Yani doktorların hastanelerde kullandıkları jel ve el temizleme mendilinden oluşuyor. Bu dezenfektanlar sayesinde hastalıklar oluşmadan onları oluşturabilecek etkenler ortadan kaldırılabilecek. İlk aşamada Kilis'te bulunan Suriyeli ailelere yardım yapıyoruz.” dedi.

Aile hijyen paketinin içinde bulunan malzemeler sayesinde insanların hastalıktan korunabileceğini hatırlatan Şapçı, "Ülkemizde ne yazıkki tedavi edici tıp uygulanıyor. Oysa koruyucu tıp bilinçli hijyen demek. Biz de bu kampanyamızla hastalık tehdidi oluşmasının önüne geçebileceğini anlatmak istiyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nden Şahabettin İkiz, "Kış şartlarının gelmesiyle 40 bin battaniye dağıtım projemiz başlamış durumda. Battaniyenin yanında bu insanların sağlık sorunları da gündeme gelmiş bulunuyor. Merkez ilaçla birlikte bir paket hazırlamayı uygun gördük. Bu paket inşallah insanların hastalanmadan önce bir tedbir almalarını sağlayacaktır. İnşallah yardımlarımız daha devam edecektir.” diye konuştu.

Yetkililer Suriyeli hastaların kaldığı hastane ve Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okuma salonunda bulunan Suriyelilere hijyen paketlerini dağıttı. Daha sonra Kimse Yok Mu’nun yemek çadırında Suriyelilere yemek dağıttı.
CİHAN

Yorumlar