Kimse Yok Mu, Suriyeli 600 mülteci ailenin daha kapısını çaldı

Kimse Yok Mu derneği, İstanbul’da yaşayan Suriyeli 600 mülteci ailenin daha kapısını çaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Suriyeli 600 mülteci ailenin daha kapısını çaldı

Kimse Yok Mu derneği, İstanbul’da yaşayan Suriyeli 600 mülteci ailenin daha kapısını çaldı. ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyası kapsamında kolları sıvayan gönüllüler, kumanya kolilerini mülteci ailelere dağıttı.

‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyası kapsamında Kimse Yok Mu derneği, Suriyeli mülteci ailelere yardım yapmaya devam ediyor. Bugün için de yüzlerce kumanya kolisi hazırlayan gönüllüler İstanbul’da yaşayan 600 Suriyeli ailenin evinin kapısını çaldı.

Kendi araçlarıyla Yenibosna’daki Kimse Yok Mu binasına gelen gönüllüler, Suriyelilere yardımı yine kendi araçlarıyla götürdü.

Kimse Yok Mu İstanbul Şube Müdürü Celal Türkoğlu, “Kimse Yok Mu olarak yine gönüllülerimizle bir Pazar gününü ihtiyaç sahiplerine ulaştırma adına onları ziyaret etme adına değerlendiremeye çalışıyoruz. Günler öncesinden organizasyonlarımıza başlamıştık zaten. Bizim civarımızda tespit ettiğimiz ailelerden her ay gıda verdiğimiz, ziyaret ettiğimiz aileler vardı. Ama son 7-8 aydır Suriyeli kardeşlerimiz İstanbul’a da gelmiş oldu. İstanbul’da yaklaşık olarak 100 bin Suriyeli olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlardan ihtiyaç sahibi olanları tespit ediyoruz. Sosyal incelemelerini yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahiplerini tespit edildiğini söyleyen Türkoğlu, “Bugün, son 3-4 aydır tespit etmiş olduğumuz Suriyeli ailelere gıda dağıtımı yapılacak. Gönüllülerimiz ailecek geldiler. Böyle bir bayram havasında olacak. Gönüllülerimiz ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalacaklar. Ziyaret edip hal hatır soracaklar. Giderken de bir kumanya kolisi götürmüş olacaklar. Biz bugün 600 küsur kapıyı çalmayı düşünüyoruz. Bunun yaklaşık yüzde 80’i Suriyeli. Diğerleri de daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileler.” şeklinde konuştu.

Ailelere yardım için yola çıkan gönüllülerden 13 yaşındaki Halime Okman, “Çok mutluyum. Yardım etmek, buraya gelmek en büyük hayalimdi şu an bunu gerçekleştiriyorum. Hepsinin çok iyi olmasını istiyorum. Yaptığımız yardımlar İnşallah onlara çok iyi gelir.” diye konuştu.

Bir başka gönüllü Gülsüm Sevinç ise, “Onlar da bu kış gününde ısınacaklar. Götürdüklerimiz onlara ne kadar yeterli olabilir ki? Ama bir nebze de olsa faydalanacaklar. Güzel bir duygu, onların yanlarında olmak.” dedi.

‘Sana İhtiyacım Var’ kapsamında yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, Kimse Yok Mu’nun internet sitesindeki bağış hesabı ya da sitede yer alan sms numarasına kısa mesaj atarak yardımda bulunabileceği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar