Kimse Yok mu Ramazan boyunca yüz güldürdü

Kimse Yok mu Derneği, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Bir ay boyunca Gaziantep'te 6 bin 300 ailenin kapısını çalan dernek, Suriyelilere de yardım eli uzattı. Ramazan ayı öncesinden hazırlıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu Ramazan boyunca yüz güldürdü

Kimse Yok mu Derneği, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Bir ay boyunca Gaziantep'te 6 bin 300 ailenin kapısını çalan dernek, Suriyelilere de yardım eli uzattı.

Ramazan ayı öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Kimse Yok mu Derneği, maddi durumu iyi olmayan, önceden tespit ettikleri 6 bin 300 aileye gıda kolisi dağıttı. Bununla birlikte dernek gönüllüleri, sadece yardım yapmakla kalmayıp aile ziyaretlerini de bir ay boyunca sürdürdü. Hem Türk hem de Suriyelilerle iftar sofralarında da buluşan gönüllüler, gittikleri her evde çocukları da sevindirdi. İhtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesi manasında verimli bir ayı geride bıraktıklarını anlatan Kimse Yok mu Derneği Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fevzi Çakmak, "Ramazan ayı boyunca insanların 'Kimse yok mu' çağrısına kulak verdik. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Sofralarında sıcak bir yemek kaynasın istedik. Gönüllülerimizle birlikte bu insanların kapısına gittik. Suriyeli ailelerimizle de bir araya geldik. Onlarla aynı iftar sofrasında ekmeğimizi paylaştık. İnşallah, aramızdaki birlik ve beraberlik daha da artar." dedi.

Derneğin sadece Gaziantep'te değil, tüm Türkiye'de aynı şevkle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu kaydeden Çakmak, "Bunun yanında Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz ve Filistin'de, Gazze'de bombalar altında yaşamlarını sürdüren kardeşlerimizin de imdadına koşmaya çalışıyoruz. İnşallah, bu kardeşlerimizin de acıları diner. Cenab-ı Allah'tan bu mübarek zaman diliminde kardeşlerimizin dertlerine derman olmasını niyaz ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar