Kimse Yok Mu Konya Şubesi’nden Suriyeli çocuklara 6 TIR yardım

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Suriyeli çocuklar için 6 TIR'lık yardım malzemesini düzenlenen tören ve dualarla uğurladı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Konya Şubesi’nden Suriyeli çocuklara 6 TIR yardım

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Suriyeli çocuklar için 6 TIR'lık yardım malzemesini düzenlenen tören ve dualarla uğurladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına destek veren Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye’nin çeşitli illerinde başlattığı yardım kampanyası ile hazırladığı 50 TIR'lık yardımı bugün bölgeye gönderdi.
Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olan Kimse Yok Mu, soğuk kış şartlarının ağırlaştığı ve açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Savaştan birinci derecede etkilenen çocuk ve kadınlar ile diğer ihtiyaç sahiplerine ulaşan Kimse Yok Mu, bugüne kadar 55 milyon lira değerinde 300 TIR'lık yardımı bölgeye ulaştırmış olacak.

ÜLKE GENELİNDE 50 TIR YOLA ÇIKTI

Kampanyaya destek veren derneğin Konya şubesi de Suriyeli çocuklar için 6 TIR'lık yardım malzemesi hazırladı. Konya merkezden 4, ilçelerden de 2 TIR'lık yardım, Suriyeli çocuklar için Konya’dan gönderildi. Ülke genelinde ise çeşitli şehirlerden 50 yardım TIR’ı aynı anda yola çıkarıldı.

Kimse Yok Mu Konya Şubesi’nin lojistik merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına derneğin Konya şubesi olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden aynı anda 50 TIR'ı bölgeye gönderdiğini açıklayan Hasan Aşçı, “Savaş mağduru Suriyelilere umut olacak 50 TIR'lık insani yardım malzemesi Erzurum, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, Sakarya, Gaziantep ve Bolu merkezlerinden yola çıktı. 19 Şubat’ta Öncüpınar Sınır Kapısı ve Suriye sınırı arasında oluşturulan tampon bölgedeki çadır kente ve Suriyeli mültecilere teslim edilecek. 300 ton un, 25 ton süt ve 200 ton kuru gıda, 3 bin kişilik hijyen paketi, giyim malzemesi, ayakkabı olmak üzere yaklaşık 4 milyon liralık 50 TIR yardım malzemesi başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Konya Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır’ın yaptığı dua ile yardım TIR’ları yola çıktı.

117 BİN SURİYELİYE YARDIM YAPILDI

Kimse Yok Mu Derneği, Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu Hatay, Gaziantep, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Malatya ve ilçelerine gönderilen yardımlarla bugüne kadar 117 bin Suriyeliye 50 milyon liranın üzerinde yardım ulaştırdı. Dernek tarafından yaklaşık iki yıldır Kilis'te kurulan gezici aş evinde günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı da yapıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortaklaşa proje yürüten Kimse Yok Mu, 17 bin Suriyeliye 3 buçuk milyon TL nakdi yardım da yaptı.

NASIL YARDIM YAPILIR?

'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına destek vermek isteyenler www.kimseyokmu.org.tr web sitesi ya da YARDIM yazıp 5777'ye kısa mesaj göndererek Suriyelilere yardımlarını ulaştırabiliyor. CİHAN

Yorumlar