Kimse Yok mu Kocaeli şubesinden Suriyelilere yardım TIR'ı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye özellikle Kilis, Hatay, Nizip ve İstanbul'a sığınan mülteciler yoksulluk, barınma, açlık gibi sıkıntılarla mücadele ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu Kocaeli şubesinden Suriyelilere yardım TIR'ı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye özellikle Kilis, Hatay, Nizip ve İstanbul'a sığınan mülteciler yoksulluk, barınma, açlık gibi sıkıntılarla mücadele ediyor. Türkiye'ye sığındıkları ilk günden beri farklı projelerle Suriyeli mültecilere yardım eden Kimse Yok mu Derneği Kocaeli şubesi de Nizip'e insani yardım malzemesi gönderdi.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan ve yaklaşık üç yıldır devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 1 milyon civarında mültecinin büyük bir çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu tahmin ediliyor. Zor koşullarda yaşayan Suriyeli mültecilere destek vermek isteyen Kimse Yok mu, savaş mağduru Suriyelilere umut oluyor. Hatay, Hatay-Yayladağı, Hatay-Reyhanlı, Gaziantep, Gaziantep-Nizip, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Malatya başta olmak üzere yaklaşık 60 milyon lira değerindeki 330'inci TIR'ını ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırmış olacak.

Kimse Yok mu Kocaeli şubesinden yapılan açıklamada, "Kimse Yok mu Derneği Kocaeli şubesi bugüne kadar 'Sana İhtiyacım Var Projesi' kapsamında 5’inci yardım TIR'ını gönderdi. Kocaelili yardımseverler ve gönüllülerin desteği ile temel gıda maddeleri un, makarna, süt, giysi, temizlik malzemesi, bebek bezi, oyuncak, kırtasiye malzemesi, battaniye gibi yardımlar Suriyeli mültecilere ulaştırılacak." denildi. Yardım TIR'ının Kocaeli Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İslam Kadınçeşme, yönetim kurulu üyeleri, yardımseverler ve gönüllüleri tarafından dualar eşliğinde Kocaeli’den uğurlandığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar