Kimse Yok Mu, insani yardımlarla Suriyeli mültecileri yalnız bırakmıyor

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi gönüllerinin hazırladığı yardım TIR'ı, Suriyeli mülteciler için yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, insani yardımlarla Suriyeli mültecileri yalnız bırakmıyor

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi gönüllerinin hazırladığı yardım TIR'ı, Suriyeli mülteciler için yola çıktı. TIR'ın içerisinde, temel gıda maddeleri temizlik malzemesi ve giysi olmak üzere 20 tonluk yardım malzemesi yer alıyor.

"Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyası kapsamında, Hatay'ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçeleri, Gaziantep merkez ve Nizip ilçesi, Batman, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye’deki Suriyeli mültecilere umut olan yardımlar 35 milyon TL'yi geçerken, şubelerinde desteğiyle TIR'lar ile yardım malzemesi Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırıldı. Suriyeli mültecilere öncelikli olarak gıda yardımları yapılırken, ev ihtiyaçlarının karşılanması, giyim, sağlık ve temizlik yardımları da ulaştırılan yardımların başında geliyor.

Kimse Yok Mu’nun Suriyeli mülteciler için Kilis’te açmış olduğu tıp merkezi sayesinde de, kamplarda kalan mültecilere sağlık hizmeti de veriliyor. Suriye kökenli doktor, hemşire ve eczacıdan oluşan personel görev yaptığı tıp merkezinde ortalama 150 mültecinin tedavi edilirken, küçük çaplı cerrahi müdahaleler yapılabiliyor.

Kocaeli şubesi de daha önce Suriyeli mülteciler için iki TIR yardım malzemesi göndermişti. Gönüllülerin ve bağışçıların destekleri sayesinde üçüncü TIR'ı Kilis’teki Suriyeli mültecilere gönderiliyor. Temel gıda maddeleri (makarna, yağ, şeker, un, pirinç), temizlik malzemesi ve giyim(ayakkabı, kazak, pantolon, gömlek, çorap) olmak üzere 20 tonluk yardım malzemesini ulaştıracak.

Yardım TIR'ı Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı İslam Kadınçeşme, yönetim Kurulu üyeleri Ali Polat, Mevlüt Topçu, Cevdet Acar, Süreyya Ömercikoğlu, Kenan Karaboğa, şube müdürü Mevlüt Daniş, İzmit Vaizi Engin Sarı ve şube gönüllüleri katılımıyla dualar eşliğinde Suriyeli mültecilere yardımları ulaştırmak üzere yola çıktı. Dernek, "Suriyeli kardeşlerimize siz de çağrı merkezimizden, web sitemiz aracılığıyla ya da 5777’ye ‘Suriye’ yazarak göndereceğiniz kısa bir mesajla yardımda bulunabilirsiniz." dedi.
CİHAN

Yorumlar