Kimse Yok Mu ASYA, Nebiyan Dağı'nda kamp yaptı

Samsun Kimse Yok Mu ASYA ekipleri, Nebiyan Dağı'nda kamp gerçekleştirerek, arama-kurtarma, yön bulma ve arazi keşfetme gibi bazı eğitimlerden geçti.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu ASYA, Nebiyan Dağı'nda kamp yaptı

Samsun Kimse Yok Mu ASYA ekipleri, Nebiyan Dağı'nda kamp gerçekleştirerek, arama-kurtarma, yön bulma ve arazi keşfetme gibi bazı eğitimlerden geçti.

Kimse Yok Mu bünyesinde kurulan ve ismini arama - kurtarma, sağlık ve yardım kelimelerinin baş harflerinden alan ASYA ekibi, gelişim için sürekli eğitimin gerekliliğine inanarak çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kimse Yok Mu ASYA Samsun Şube Birimi Sorumlusu Uğur Yücel, 19 Mayıs ilçesine bağlı Nebiyan Dağı'nda 2 gün süren bir kamp gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüksek irtifada böyle bir eğitimin arama-kurtarma ekiplerince önemli olduğunu belirten Yücel, "Deniz seviyesinde yaşayanlar olarak, yüksek irtifada kalınması durumunda zaman zaman kalp sıkışması, nefes alma zorluğu gibi belirtiler görülebiliyor. Biz de ekibimizi buna alıştırmak için 1224 rakımlı Nebiyan Dağı'nda çadır kurarak kamp gerçekleştirmek istedik. Gece ve gündüz şartlarında bazı eğitimlerden geçtik." dedi.

BÖLGEDE KEŞİF YAPILDI

Kimse Yok Mu ASYA'nın eğitime son derece önem verdiğine dikkati çeken Uğur Yücel, "Nebiyan Bölgesi, insanların piknik ve gezi için kullandığı ve kayıpların çok yaşandığı bir bölgedir. Buradaki kampımızın amacı, hem bölgede arama-kurtarma çalışması yapma, hem yön bulma ve araziyi keşfetmekdir. Bu bölgedeki olası bir kayıpta ekiplerimizin buraya yabancı olmaması için bazı eğitimler gerçekleştirdik. Samsun Kimse Yok Mu ASYA'ya ait tam donanımlı arama-kurtarma aracımızı da bölgede kullanarak, araziyi keşfetmiş olduk. Bu tür kamplarımız ve eğitimlerimiz hızla devam edecek." diye konuştu.

Kimse Yok Mu ASYA ekipleri, olası bir afet durumunda afetzedelerin acil ihtiyaçlarını hemen ve yerinde karşılayabilmek maksadıyla acil barınma, gıda ve yaşam destek malzemesi stoklarını takviye ederek 24 saat içinde afet bölgesine gönderilmeye hazır bekliyor. CİHAN

Yorumlar