Kimlik bilgileri CHP'den sızdırılmış

Yaklaşık 50 milyon seçmen bilgisinin YSK tarafından CHP'ye verilen listelerden sızdırıldığı ortaya çıktı. Başbakan Davutoğlu, sızdırmanın CHP İzmir teşkilatı üzerinden yapıldığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Kimlik bilgileri CHP'den sızdırılmış

Şanlıurfa'da, Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Şimdi ve Burada" adlı programda gençlerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, kimlik bilgilerinin nüfus müdürlüklerinden değil, CHP'den sızdığını açıkladı.

Türkiye'deki 49 milyon seçmenin kimlik bilgileri internette yayınlandı bir sitede. Bu konuyla ilgili soruşturma devam etti, açıklamalar yapıldı, ne aşamaya gelindi?" sorusu üzerine Davutoğlu, bugün Bakanlar Kurulu'nda konunun ele alındığını söyledi.

Davutoğlu, konu ilk gündeme geldiğinde iki hafta önceki Bakanlar Kurulu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a çok kapsamlı bir araştırma yapılması talimatı verdiğini bildirdi.

"Devlet güven demektir. Kimlik bilgilerini devletine hiç sakınmadan insanların verebilmesi önemlidir" diyen Davutoğlu, hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca bir araştırma yapıldığını, hem de İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü'nü Bakanlar Kurulu'na davet ettiklerini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu Şöyle devam etti: "Maalesef bu yolla, Yüksek Seçim Kurulunun yasal olarak zorunlu olduğu için parti genel merkezine vermesi, parti genel merkezinden bir teşkilata, adını da söyleyeyim İzmir teşkilatına gönderilmesi, orada bu işin, bunun yayılması üzerinde bir şey var. Dolayısıyla bir partinin, yasal bir konuyu yanlış bir şekilde kullanması ve onun üzerinden yürüyen bir süreç."

Ayrıca siber saldırılar konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda ciddi ve kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak bizim görevimiz. Nasıl bir tedbir alınacağı konusunda, bu bilgilerin kötüye kullanılmaması için, özellikle TC Kimlik numarası olarak bilinen numara üzerinden herhangi bir usulsüzlük yapılmaması için tedbirler üzerinde de çalışıyoruz. Olayın oluş seyri bu. Şeffaf bir şekilde de bunu paylaşmak bizim görevimiz.

Ben bugün anlatılanlardan gerek İçişleri Bakanlığımızın gerek Ulaştırma Bakanlığımızın bu işte herhangi bir ihmali olmadığı konusunda kesinlikle mutmain oldum ama soruşturma neticesi sonrasında da alınacak tedbirleri de arkadaşlar çalışacaklar. Çok daha köklü tedbirler alabiliriz. Belki de bu yasal zorunluluğu değiştirmek durumunda da kalınabilir. Yani YSK'ya dahi bu bilgilerin verilmemesi ya da YSK'ya verilip partilere aktarılmaması da dahil ek tedbirler almamız gerekebilir."

 

Yorumlar