Kılıçdaroğlu: Size sözüm var, bu ülkeye demokrasi gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarını hatırlatarak, bir diktatöre dünyanın gözü önünde diz çöktürüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Size sözüm var, bu ülkeye demokrasi gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarını hatırlatarak, bir diktatöre dünyanın gözü önünde diz çöktürüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde bedel vardır. Bedel ödemeden demokrasi elde edilemez. Bedel varsa ödeyeceğiz. Size sözüm var. Demokrasi bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’daki seçim mitingleri Silivri’den başladı. Büyükçekmece’de devam eden seçim çalışmaları Beylikdüzü’nden sonra Küçükçekmece’de sona erdi. Her mitinginde iktidar partisine ve Başbakan Erdoğan’a sert ifadelerle yüklenen Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarını hatırlattı. Sefaköy’de kendisini dinlemeye gelen gençleri işaret ederek konuşan Kılıçdaroğlu, “Gençler, bir diktatöre bütün dünyanın gözü önünde diz çöktürdüler. 'Ben AVM yapacağım' diyordu. Yapmaktan vazgeçti. Yapan gençler bedel ödediler. Demokrasilerde bedel vardır. Bedel ödemeden demokrasi elde edilemez. Bedel varsa ödeyeceğiz. Size sözüm var; Demokrasi bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.” diye konuştu.

CHP içindeki istifalara değinen Kılıçdaroğlu, aday gösterilmediği için parti değiştiren belediye başkan adaylarını eleştirdi. Gençlerin önünü açmak istediğini söyleyen CHP lideri şöyle devam etti:

“3 ya da 4 dönem arka arkaya belediye başkanlığı yapanlar var. Onlara dedim ki; sizler biraz dinlenin yeni gençler gelsin, onlar da biraz politika yapsınlar. Gençlerin önünü açalım dedik. Hemen istifa edip başka partiye geçtiler. Bunu kabullenemiyorum. Güzel Türkiye, birlikte yaşayacağımız Türkiye. Herkesin siyasal tercihine saygı duyduğumuz bir Türkiye. Herkesin inancına, giysisine saygı duyduğumuz bir Türkiye. Düne kadar başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu. Onu elinden aldık çok şükür. Artık bundan sonra hanım kardeşlerim ister başı açık, ister kapalı olsun unutmayın, hepinizin benim başımın üstünde yeri var. Güzel Türkiye'yi el birliğiyle inşa edeceğiz. Demokrasi yoluyla inşa edeceğiz. Sandığa gideceğiz.”

Bütün gün yağmur altında miting yapan Kılıçdaroğlu, “Bakın yağmurların başladığı bir mevsimdeyiz. Güzel fidanlar çıkacak. 30 Mart’ta, umuyorum, umutlarımız da yeşerir. Beraber güzel bir Türkiye inşa etmek için güzel sonuçlar çıkar. Çalışa çalışa kazanacağız. Ben çalışacağım, hepiniz çalışacaksınız. Biz çalışa çalışa kazanacağız. Onlar soya soya kazandılar. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir adayı Mustafa Sarıgül’le birlikte halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan Kemal’ sloganları arasında alandan ayrıldı.



CİHAN

Yorumlar