Kılıçdaroğlu: Seçtiğiniz adam önce sizi soydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'de vatandaşlara AK Parti'ye oy vermemeleri çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Seçtiğiniz adam önce sizi soydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'de vatandaşlara AK Parti'ye oy vermemeleri çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "O oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama haram olanla ortak olmayın. Çünkü seçtiğiniz adam önce sizi soydu." dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın meydanlarda yolsuzluk, yoksulluk ve yasakla mücadele edeceğini söyleyerek üç kez iktidara geldiğini söyledi. Bugün kimsenin kabul edemeyeceği bir Türkiye ile karşı karşıya bulunduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Yırtık ayakkabı ile siyasete girip bugün dünyanın en zengin başbakanlarından biri olan bir adamın hikâyesini anlatacağım. 17 Aralık günü bir operasyon yapıldı. Adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuydu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuydu. Burada arkadaşlarımız size bu adamın oğluyla yaptığı konuşmayı dinlettiler. Polis arkadaşlarımız gelmişler büyük bir ihtimalle Başçalan’ın talimatı üzerine. Onları durdurun, onları millet öğrenmesin diye. Buradan polis kardeşime sesleniyorum. Siz halkın polisisiniz. Bir hırsızın polisi olamazsınız. Herkes bunu bilsin. Devleti soyanın polisi olmaz. Polis yolsuzlukla mücadelede eder, haksızlıkla mücadelede eder." dedi.

SES KAYITLARINDA BİR KİŞİNİN DEVLETİ NASIL SOYDUĞU VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine değinen Kılıçdaroğlu, "Bu konuşmalarda bir kişinin devleti nasıl soyduğu var. Kendi sesinden var. Kendisi söylüyor. Sabahın köründe 08:02’de açıyor oğluna telefonu. Oğlum diyor. Şunların, şunların, evinde arama yapılıyor. Bilal oğlan daha uyanmamış. Baba bir daha tekrar eder misin diyor. Bir daha tekrar ediyor. Evde ne varsa sıfırlayın diyor. Dağıtın diyor. Dağıtırken, evde sıfırlarken paraları kardeşini gönderiyorum. Diğer kardeşini de ara. Dayını çağır. Amcanı çağır. Herkesi çağır. Ve beraber bu paraları sıfırlayın diyor." diye konuştu.

AK Parti'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun. Bir başbakan çıkıp evinde milyon dolarları tutarsa, polisin operasyon yaptığı saatlerde bu paraları sıfırlayın diye talimat verirse bu kişiye ne denir. Elinizi vicdanınıza koyun. Siz bunu başbakan olarak seçtirdiniz. Eyvallah. Demokrasiye saygımız var. Sizin oylarınıza bir şey söylemiyorum. O oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama haram olanla ortak olmayın. Çünkü seçtiğiniz adam önce sizi soydu." diye konuştu.

"BAŞBAKANA KEFİL OLMAYIN"

17 Aralık tarihindeki büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinden çıkan paralara değinen Kılıçdaroğlu, "Bir bankanın genel müdürünün evinde, bir tüccarın, bir sanayicinin değil, bir kamu bankasının, devlet bankasının genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar para çıkıyor. Bu genel müdüre kefil olan kim? Başçalan. O zaman Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren değerli yurttaşlarıma bir kez daha sesleniyorum. 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna saklayan bir bankanın genel müdürüne kefil olan bir başbakana siz acaba hala kefil olmayı sürdürecek misiniz? Elinizi vicdanınıza koyun." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKANIN VİLLA HASTALIĞI VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bu Başçalan’ın bir özelliği daha var. Villa hastalığı var. Nerede bir boş arazi görse hemen villa yaptırıyor oraya. Urla’da birinci derece sit alanı üzerinde villa yaptırıyor. Efendim Vali tabii devletin valisi. Diyor ki, birinci derece sit alanına inşaat yapılmaz. Burası olmaz. Bunların yıkılması lazım. Hemen adamı, Başçalan’a telefon ediyor. Efendim diyor bu vali bizim yapacağımız villaları yıktıracak. Siz buna talimat verin de yapmasın. Valiyi ne yaptılar? İki villaya bu Başçalan valiyi sattı ve Diyarbakır’a sürgün etti. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Siz oy verdiniz diye bu kişi devletin valisini iki villaya sattı. Hala oy verecek misiniz bu kişiye? Bu halkın vicdanına sesleniyorum. Gazilerimizin vicdanına sesleniyorum. Esnafın, işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin, işsizin vicdanına sesleniyorum. Nasıl oluyor da bir gün dağıt, dağıt para bitmiyor. Ertesi gün telefon ediyor. 30 milyon avro kaldı diyor. Bunu da sıfırlayacağız babacığım diyor. Şimdi sizin vicdanınıza sesleniyorum. Hala bu adama güveniyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

BU KİŞİ BİR YANDAN DİN-İMAM EDEBİYATI YAPIYOR ÖBÜR TARAFTAN MALI GÖTÜRÜYOR

Dünya tarihinde böyle bir hırsızın görülmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ve bu kişi din iman edebiyatı yapıyor. Bunların en büyük özelliği yalan söylemektir. En büyük özellikleri odur. O nedenle söylüyorum bütün yurttaşlarıma, hepiniz ülkeye sahip çıkın, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi. Bu ülke bizim ülkemiz. Bir kişi geldi devleti soymaya kalkıyor. Dersini demokratik yollardan vereceğiz. Ben çalışacağım, hep beraber çalışacağız. Bunun bir özelliği daha var. Geçmişte demişti ki, hırsızlık babadan oğula geçer demişti. Evlattan babaya hırsızlık geçmez. Doğruyu söylemiş. Şimdi öğreniyoruz ki, onu çok iyi öğrenmiş. Kendisi, bütün ailesi hep birlikte bir yolsuzluğun içindeler. Siz buna evet diyor musunuz? O zaman ayın 30’u geliyor. Sandığa gideceğiz. Çocuklarınızın hakkı için hesap sormak zorundasınız. Ülke için hesap sormak zorundasınız. Sadece miting meydanlarında değil, her yerde bu hırsızlığı anlatacağız. Ve diyeceğiz ki, artık yakamızdan düşün." CİHAN

Yorumlar