Kılıçdaroğlu'na boş kovan atan şehidin dayısı serbest

Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atan kişinin şehidin dayısı olduğu, polis sorgusunun ardından da serbest bırakıldığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'na boş kovan atan şehidin dayısı serbest
İstanbul Vezneciler'de terörist saldırıda şehit düşen polislerin cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'na boş kovan atan kişinin şehidin dayısı olduğu ortaya çıktı. Cenazeyi provoke etmeye çalışan diğer üç kişinin ise suç kayıtları bulunan isimler olduğu öğrenildi. 

Fatih Camisindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestoyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun önüne boş mermi kovanı atan şüpheli İrfan C.'nin (38) Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu'nun dayısı olduğu öğrenildi. Protestoyla ilgili gözaltına alınan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T.'nin (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden Tunç E'nin yaralama, uyuşturucu madde bulundurmak ve yaralamadan, Kadir Can A'nın uyuşturucu madde bulundurmak ve cinsel taciz suçlarından emniyette suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

İrfan C. hakkında silahlı saldırı, diğer şüpheliler hakkında ise mala zarar vermeden işlem yapıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU ? 

Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu Fatih Camii'nde, Vezneciler saldırısında şehit olan iki polisin cenazesine katıldı. Tören öncesi Kılıçdaroğlu'nun çelengi parçalandı. CHP lideri camiye girerken de bir grubun protestosuyla karşılaştı. 

Fatih Camii'ndeki cenaze töreni başlamadan önce Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk parçalandı ve gerginlik çıktı. Çelengin yazısı, cenaze namazı kılınmadan önce burada bulunan birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı. Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu. Bunun üzerine tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Daha sonra gerginlik yatıştı.

Kılıçdaroğlu'nun cami avlusuna girişi sırasında da bir grup protesto etti. Slogan atan grup cami imamının da konuşmasıyla sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. CHP lideri bir kişinin önüne kurşun attığını söyledi ve bu kurşunu basın toplantısında kameralara gösterdi.

"Cemaat son derece saygılı bir şekilde namazı eda etmiştir. Aralarında 5-6 kişi provokasyon yapmaya çalışıyor" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:,

"Beni üzen nokta şu: Şehidimiz var ve cenaze namazını kılacağız. Polis bizim polisimiz, şehit bizim şehidimiz. Önce uyardılar; cenaze törenine katılmayın dediler. Eğer şehit varsa onun cenazesine katılmak, benim namus borcumdur. Taş, yumurta atılacak, ben de pabuç bırakacağım… Bırakmam arkadaşlar, bırakmam!

Cemaat son derece saygılı bir şekilde namazı eda etmiştir. Aralarında 5-6 kişi provokasyon yapmaya çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz. Bir kişi önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır. Biraz sonra bu kurşunu polise tutanakla teslim edeceğiz. Ayıp olan nokta şı; bir kişi cumhurbaşkanı, başbakan, içişleri bakanı önünden geçecek; benim önümden geçerken kurşun atacak. Benim ölümle tehdit edecek sözde.

Beni üzen bu olayın Emniyet gözetiminde, hatta koordinasyonunda gerçekleşmesidir. Bundan sonra kendi önlemimizi kendimiz alacağız. Bakalım kim, nasıl müdahale ediyor."

Yorumlar

vedat guneyoglu Ayiptir ya turkiyeyi buhale getiren birkisi vardir turkiyenin Cumhurbaskanidir boyle bir turkiye gormedim
vedat guney soyle basliyacam cenaze namazinda birkisi sehitin akrabasi
gurbetden bos kovan atmaklan insan yargilaniyorsa chp de cok var yargilanacak ,chp liler utansa bu seylere önem vermez sehit olan polisin dayisi kimi yargiliyorsun ,
amedli Kilicdarogluna tepki gosterecegine ulkeyi bu hale getiren tayyip e tepki goster...