Kılıçdaroğlu kışlaların önündeki araçların çekilmesini istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kışlaların önüne darbe ihtimali üzerine bırakılan belediye araçlarının artık çekilmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu kışlaların önündeki araçların çekilmesini istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Binali Yıldırım’a, darbe girişimine ilişkin olarak, “Batı dünyasında Erdoğan karşıtlığı üzerinden yaklaşım söz konusu. Bu süreçte Cumhurbaşkanı’nın geride durması lazım. Böyle olursa darbe girişiminin parlamenter sisteme karşı yapıldığını birlikte daha iyi anlatabiliriz” dediği öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun kışlaların önündeki belediye araçlarının bekletilmesini eleştirerek "İkincisi belediye araçlarının kışlaların önünden bir an önce çekilmesi gerekiyor. Bu görüntüler TSK mensuplarını rencide ediyor" dediğ belirtildi.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere  CHP Genel Merkezi’ne gitti. Başbakan Binali Yıldırım, KHK’larla ilgili olarak CHP ve MHP liderlerini bilgilendirdi. 

Hürriyet'in haberine göre, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbaşa görüşmesi yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Batı dünyasında darbe girişimi sonrasında yapılan değerlendirmeleri de aktararak, “Özellikle Batı medyasında, Türkiye’deki darbe girişimi konusunda Erdoğan karşıtlığı üzerinden bakan bir yaklaşım söz konusu. O yüzden bu süreçte Cumhurbaşkanı’nın biraz geride durması lazım. Böyle olursa darbe girişiminin parlamenter sisteme karşı yapıldığını birlikte daha iyi anlatabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sıfır kilometre bir devlet yapılanmasıyla bizim yürümemiz gerekiyor” sözlerini de anımsatan Kılıçdaroğlu, “Ne demek sıfır kilometre devlet yapılanması? Sanki darbe sadece Cumhurbaşkanı’na karşı yapılmış gibi bir algı oluşturuluyor. Bu doğru değil” tepkisini gösterdi.

Yorumlar