Kılıçdaroğlu: Aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifası ile ilgili, "TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifası ile ilgili, "TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz. Aynı duyarlılığı haber yapan gazetenin de göstermesini isteriz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki çalışmaları kapsamında TÜSİAD'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve CHP'li heyeti TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. CHP'liler ve TÜSİAD yönetimi arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Kema Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifasına değindi. Görüşmede istifanın gündeme gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, kendi değerlendirmesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey'in etik değerlere duyduğu saygı dolayısıyla TÜSİAD'ın başkanlığından ayrılmasını tabi saygıyla karşılıyorum. TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz. Aynı duyarlılığı haber yapan gazetenin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun hem siyasetçilerin temel görevi olmalıdır. Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Muharrem Bey'in açıklaması da çok önemli.'Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum' demiştir, bu duyarlılığı göstermiştir. Bu duyarlılığı nedeniyle kendisine teşekkür etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığına adaylığı ile ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, "Kulisler de herşey konuşuluyor. Adı kulis zaten." cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti dönüşünde aday ismin netleştirileceğini belirtti.

TÜSİAD ziyaretinin de olumlu geçtiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "TÜSİAD'ı ziyaretten son derece mutluyuz. Cumhurbaşkanlığı sürecinde Sayın Başkan'ın ve yönetimde görev alan arkadaşların görüşlerini aldık. Son derece olumlu ve verimli bir toplantı odlu.Sadece cumhurbaşkanlığını değil, ülkenin bazı sorunlarını da görüşme imkanımız oldu. Ekonomiden tutun, özgürlüğe kadar her şeyi üç aşağı beş yukarı tartıştık."

HALUK DİNÇER: BAŞKAN OLDUĞUM VE OLACAĞIMLA İLGİLİ HABERLER YANLIŞ

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer de Muharrem Yılmaz'ın istifası ile ile ilgili, "Ani bir karardı, haberimiz yoktu." dedi. Dinçer, başkan olduğu ya da olacağı yönündeki söylentileri de değerlendirdi. Dinçer, konuyla ilgili şunları söyledi: "Sayın Başkanımız dün istifasını sunarken, istifa nedenini açıkladı. Biz de süreçle ilgili sizlere bilgi vermiştik. Sosyal medyada, basında ve internette başkan olduğumla ya da olacağımla ilgili bir takım haberler var. Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur. TÜSİAD Yönetim Kurulu bir sonraki başkanı belirleyecektir. Genel kurula kadar görev yapacaktır. Kendi içinden herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir. Bunu seçme yetkisi de şu andaki yönetim kurulundadır. Henüz yönetim kurulu bir karar vermemiş durumda. Tüzüğümüzde başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok. Yönetim kurulu üyelerinden herhangi birisi, Başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek. Ve o genel kurula kadar görev yapacak. Bir hafta içinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz. İstifa ani bir karardı haberimiz yoktu."

CİHAN

Yorumlar