Kılıçdaroğlu: Aklanma talebinin olmaması hırsız olduğunu gösterir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın, o koltuktan biran önce inmesi, Yüce Divan'a gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Aklanma talebinin olmaması hırsız olduğunu gösterir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın, o koltuktan biran önce inmesi, Yüce Divan'a gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım. Adı hırsızlığa çıkmış birinin 'ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması, onun zaten hırsız olduğunu gösterir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde kaldığı otelden çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın, 'CHP'nin Genel Başkanı başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyor buna kargalar bile güler." dediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Etrafındaki kargalara baksın gülüyorlar mı, gülmüyorlar mı?" şeklinde konuştu.

Yine Erdoğan'ın, dünkü mitinginde, "Ahlakı olmayan iftiralardan sonra başta çakma Kemal olmak üzere gerekeni yapacağım." dediğinin anımsatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ahlakı olsa o koltukta bir gün bile oturamaz. Adı hırsızlığa çıkan birisinin başbakanlık koltuğunda oturmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Bu, en azından 76 milyon insana hakarettir. O koltuktan biran önce inmesi, Yüce Divan'a gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım. Adı hırsızlığa çıkmış birinin 'ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması, onun zaten hırsız olduğunu gösterir."

AK Parti Genel Başkanı'nın, CHP'yi kastederek, "Sandığı gasp etmek isteyenler var, sandıktan umudunu kesip, sandık dışı yollara tenezzül edenler var." şeklinde sözler sarf ettiğinin söylenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Bizim en büyük güvencemiz halktır, halkın sağduyusudur." dedi.

Erdoğan'ın bir çok mitingde söylediği, "Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar" sözü üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir başçalanın Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur. Menderes'in çocuklarına baksın, bir de kendi çocuklarına baksın. Menderes'in aile yaşamına baksın, bir de kendi aile yaşamına baksın. Menderes, hiçbir zaman şaibeli bir başbakan konumunda olmadı ama bu şaibeli. Şaibesini sadece biz değil bütün dünya biliyor." diye konuştu.

Başbakan'ın, "Bu seçimde birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım diyor?" denilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Oyu indiği zaman da siyaseti bırakacak mı? Asıl bu soruya cevap vermesi lazım." dedi.



CİHAN

Yorumlar