Kılıçaslanlı öğrenciler 68 Sudanlı'yı ışığa kavuşturdu

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan öğrenci toplulukları gerçekleştirdikleri yardım kampanyaları ile Sudan’da yaşayan 68 Müslüman’ın katarakt ameliyatını yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçaslanlı öğrenciler 68 Sudanlı'yı ışığa kavuşturdu

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan öğrenci toplulukları gerçekleştirdikleri yardım kampanyaları ile Sudan’da yaşayan 68 Müslüman’ın katarakt ameliyatını yaptırdı. Işığa kavuşan Afrikalılar, öğrencilere teşekkürlerini bildirirken, bu hayırlı işe aracılık eden Kimse Yok Mu Derneği de her bir öğrenciye ameliyatını yaptırdığı kişinin fotoğrafı ve kimlik bilgilerinin yer aldığı bir sertifika gönderdi.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdurrahman Haskaraman, “Sağlık, beslenme ve coğrafi konum itibariyle görme kaybının en çok olduğu ülkelerden biri olan Sudan’da, bir katarakt ameliyatı yaklaşık 100 dolara yapılıyor. Ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşanan ülkede, Kimse Yok Mu aracılığıyla yapılan yardımlar içerisinde katarakt ameliyatı da büyük bir önem arz ediyor. Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören öğrenciler de bu duruma duyarsız kalmadılar ve Sudanlı Müslümanların katarakt ameliyatı için bir kampanya düzenlediler. Öğrenciler, harçlıklarını biriktirerek ve çevrelerinden destek alarak topladıkları 6 bin 800 doları geçtiğimiz haftalarda Kimse Yok mu Derneği'ne teslim etmişlerdi. Şimdi ameliyatlar yapıldı, bizler de ışığa kavuşan Sudanlı Müslümanların selamlarını ve dualarını bu gençlere ulaştırdık, ayrıca kendilerine ameliyat masraflarını karşıladıkları insanların isminin ve fotoğrafının da yer aldığı bir sertifika sunduk.” dedi.

Özel Kılıçaslan Liseleri Öğrenci Temsilcisi Metin Can Ceren de, "Görmek, Allah'ın insana bahşettiği en güzel lütuflardan biri, bizler Afrika'da yaşanan yoksulluğun ve ıstırapların da farkındayız. Arkadaşlarımızla birlikte neler yapabileceğimizi planlarken görme sorunu yaşayanlarla ilgili bu projeye de başlamıştık, şimdi ne mutlu bizlere ki onların duasını aldık, yeni yardım kampanyamızı savaş mağduru Suriyeli misafirlerimiz için gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal ise "Eğitim Kurumları bünyemizde yer alan sekiz okulda da dünya sorunlarına duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleriyle hem Kayseri’de hem ülkemizin değişik yerlerinde hem de yurt dışında yardım faaliyetlerinde bulunuyorlar. Yakinen biliyorum ki birçoğu apartmanlarındaki komşularını ziyaret ederek onları da bu hayra ortak ediyorlar, hem öğrencilerime hem de katarakt ameliyatlarını gerçekleştiren Kimse Yok Mu Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar