Kılıçaslan, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları bilimsel projeleri arkadaşlarının ve jüri üyelerinin değerlendirmesine sundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçaslan, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları bilimsel projeleri arkadaşlarının ve jüri üyelerinin değerlendirmesine sundu. Kılıçaslan’ın, geleceğin bilim insanlarını yetiştirdiğini belirten Okul Müdürü Salih Öngül, “Okulumuzun 700 öğrencisinden 80’i bilimsel projelerle ilgilenirken, geriye kalanların büyük çoğunluğu da olimpiyat çalışmalarının yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetler içerisinde yer alıyor.” dedi.

Kılıçaslan Liseleri bünyesinde gerçekleştirilen 'Okul İçi Bilimsel Proje Yarışması'nın 5’incisi yapıldı. TÜBİTAK başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında okulu temsil edecek projelerin belirlenmesi amacıyla organize edilen yarışma, okul fuaye alanında gerçekleştirildi. Değişik branşlarda ve konularda proje hazırlayan 80 öğrenci, jüri üyeleri Salih Öngül, Ali Yüksel, Hüseyin Say, Yılmaz Gürsakal, Hüseyin İnce, Hamdi Gülen ve Cemaleddin Çakırlı’dan en iyi puanı alabilmek için ter döktü. Bilgisayar, matematik, sosyoloji, psikoloji, fizik, tarih, coğrafya ve biyoloji branşlarında toplam 41 proje hazırlayan öğrencilerin dereceleri, önümüzdeki günlerde organizasyon tertip komitesi tarafından açıklanacak ve kendilerine para ödülü ve değişik hediyeler verilecek.

Okulda 700 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na 30, proje olimpiyatlarına da 80 öğrencinin hazırlandığını söyledi. Bu sayının oldukça yüksek olduğunu belirten Öngül, “Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 15’i bilimle ilgili alanda okulumuzu en iyi şekilde temsil edebilmek için çaba harcıyor. Lise son sınıflar dahil edilmediği takdirde bu oran daha da yükseliyor. Basketbol, yüzme, okçuluk, kort tenisi ve kayak takımlarımızı da bu listeye dahil edersek, Kılıçaslan'ın hem geleceğin bilim insanlarını hem de kültürel ve sportif alanlarda şampiyonları yetiştirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar