Kılıç: Gaziantep'in en zor durumdaki belediyesiyiz, yüksek ihaleleri iptal ettik

Gaziantep'in en zor durumdaki belediyesi olduklarını belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, görevi devraldıktan sonra eski dönemden kalan yüksek bedelli ihaleleri hemen iptal ettiklerini söyledi.Belediye Başkanı Kılıç, 30 Mart...

Google Haberlere Abone ol
Kılıç: Gaziantep'in en zor durumdaki belediyesiyiz, yüksek ihaleleri iptal ettik

Gaziantep'in en zor durumdaki belediyesi olduklarını belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, görevi devraldıktan sonra eski dönemden kalan yüksek bedelli ihaleleri hemen iptal ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Kılıç, 30 Mart seçimlerinin ardından düzenlenen tanışma ve istişare toplantısında mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda söz alan muhtarlar yol, su, kanalizasyon, taziye evi gibi farklı konularda taleplerini dile getirdi. Toplantıda konuşan Kılıç da imkanlar bakımından Gaziantep’in en zor durumda olan belediyesi olduklarına dikkat çekti. Başkan Kılıç, “Sizlere dert yanma veya birilerini şikayet etme niyetinde değiliz. Ama mevcut durumu ve belediyemizin kapasitesini bilmenizde yarar var diye düşünüyorum. Gaziantep’in imkanlar bakımından en zor durumda olan belediyesiyiz. Zorluklar elbette bizleri korkutmuyor. Sizlerle birlikte bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

"BELEDİYENİN TÜM HARCAMALARINI VE HESAPLARINI KONTROL ALTINA ALDIK"

‘Biz buraya kavgaya, itişmeye gelmedik. Hizmet için buradayız. Parti rozetimi ve kimliğimi 30 Mart’ta bir kenara bıraktım. Herkesin, bütün Oğuzeli halkının belediye başkanı olmaya kararlıyım’ diyen Başkan Kılıç, şunları ifade etti: “Görevi devraldıktan sonra ilk icraatlarımızdan birisi belediye harcamalarında tasarrufa gitmek oldu. Eski dönemden kalan ve yüksek bedeller nedeniyle iptal ettiğimiz ihaleler var. Bazıları tadilatta. Niyetimiz en düşük maliyetle ilçemize daha iyi hizmet verebilmek. Belediyenin tüm harcamalarını ve hesaplarını kontrol altına aldık. Çünkü bu paralar sizlerin parası. Delikli Tepe’yi turizme kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Burasını gerek Oğuzeli halkının gerekse Gaziantep’ten gelecek misafirlerimizin faydalanabilecekleri güzel bir mesire alanı haline getirmek istiyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde Burç ve Dülükbaba mesire alanları gibi olacağını düşünüyorum. Köy yollarımızın tamamı gözden geçiriliyor ve kısa süre içerisinde asfalt çalışmalarımız başlayacak.”

Seçimden önce beyan ettikleri belediye çağrı merkezi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve haziran ayı başı itibariyle faaliyete geçirileceğini belirten Başkan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımızın, ihtiyaç ve taleplerini bizlere hızlı bir şekilde ulaştırabilmesine olanak sağlamak için bir çağrı merkezi oluşturacağımızı beyan etmiştik. Bu konuda hazırlıklarımız tamamlandı ve 444 6 571 telefon numarası ile haziran ayı itibariyle çağrı merkezimizi faaliyete geçireceğiz. Bu hattı arayan Oğuzelili hemşehrilerimiz her türlü ihtiyaç, talep ve sorununu belediyemizle paylaşabilecek. Böylelikle özellikle merkeze uzak mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza daha kolay ve hızlı hizmet götürebileceğiz.”

Başkan Kılıç, belediyenin imkanlarının kısıtlı olduğunu, bu sebeple hizmet alımı sırasında meydana gelebilecek aksaklık ve gecikmeler nedeniyle anlayış beklediğini kaydetti. Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyemizin imkanları gerçekten sınırlı. Hal böyleyken ihtiyaçlar da bir o kadar sınırsız. Sınırlı imkanlarla sizlere en iyi hizmeti ulaştırma gayreti içerisinde olacağız. İhtiyaçların tamamına aynı anda yetişmek, hizmeti aynı anda ulaştırmak mümkün olmayabilecektir. Bu sebeple hepinizden sabır ve anlayış bekliyorum. İlgili arkadaşlarımız sahada incelemelerini sürdürüyorlar. Önem sırasına göre bütün ihtiyaçlara cevap vermeye çalışacağız. Ben elbirliğiyle Oğuzeli ilçemiz için güzel hizmetler üreteceğimize inanıyorum. Bu anlamda bizlerden desteklerinizi esirgemezseniz memnun olurum.”

CİHAN

Yorumlar