KESK üyeleri 2014 bütçesinden taleplerini dile getirdi

Şırnak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (KESK) Şırnak Şubesi Cumhuriyet meydanında düzenlediği basın açıklamasında 2014 bütçe taleplerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
KESK üyeleri 2014 bütçesinden taleplerini dile getirdi

Şırnak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (KESK) Şırnak Şubesi Cumhuriyet meydanında düzenlediği basın açıklamasında 2014 bütçe taleplerini dile getirdi.

KESK üyeleri adına 2014 bütçesinden taleplerini dile getiren sendikanın Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek; bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı seslerini yükseltmeye, bütçeden haklarını almaya geldiklerini belirtip şunları söyledi: "Bugün bir kez daha emek için, halk için bütçe demeye geldik. Bugün 19 Aralık. Adını utanmadan ‘Hayata Dönüş’ koydukları eylemin 13. yıl dönümü. Bizler, her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları; ekmek, adalet ve özgürlük için mücadele edenler; geleceğine sahip çıkanlar; erkek egemen sisteme karşı toplumsal cinsiyet eşitliği için direnenler, bugün onurlu ve insanca yaşam hakkımız için buradayız! Çünkü biliyoruz, direne direne kazanacağız!”

Gözlek taleplerini şöyle sıraladı: “İnsanın insanı sömürmediği; hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği; insanların açlıktan ölmediği; çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı; milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkûm edilmediği; doğanın talan edilmediği; emperyalizmle ekonomik-siyasi-askeri her türlü bağımlılık ilişkisinin son bulduğu, topraklarımızın NATO toprakları olmadığı; Türkiye’de, Ortadoğu’da ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz”

Gözlek; “Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net; kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar