Kesik el cinayetinde ilk duruşma 22 Nisan' da yapılacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan kesik el cinayetinde ilk mahkemenin 22 Nisan saat 10.

Google Haberlere Abone ol
Kesik el cinayetinde ilk duruşma 22 Nisan' da yapılacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan kesik el cinayetinde ilk mahkemenin 22 Nisan saat 10.00 da yapılacağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde kabul edilen iddianamede olayda hayatını kaybeden Gizem Tunç'un kan örneğinin Deniz Boyraz'ın saatinde tespit edildiği öğrenildi.

Ereğli'de eylül ayı içerisinde Radar mevkiinde bağevinde meydana gelen cinayette, taksici Murat Erdoğan (29) ile sevgili olduğu iddia edilen Gizem Tunç (21) öldürülmüş olarak bulunmuştu. Yapılan araştırmalarda Gizem Tunç'un kesik ellerinin bağevinin yaklaşık 10 metre ilerisinde olduğu tespit edilmişti.

Ereğli ve Zonguldak polislerinin incelemesi ve araştırması sonucunda Gizem Tunç'un eski sevgilisi olan Deniz Boyraz (22) ismine ulaşılmış, Boyraz askerlik görevini yaptığı Denizli' de gözaltına alınarak Ereğli'ye getirilmişti. Deniz Boyraz çıkarıldığı ilk mahkemece tutuklanarak İzmit Askeri Cezaevi'ne gönderilirken, Deniz Boyraz'ın babası Ali Boyraz (52) ise vücudundaki diken çizikleri nedeniyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayın üzerinden geçen kısa zaman zarfı içerisinde Münevver Karabulut cinayetinde görev alan özel ekip Ereğli'ye gelmiş ve topladığı delillerle birlikte ilçeden ayrılmıştı. Toplanan delillerin incelenmesinin ardından elde edilen bilgiler Zonguldak Adliyesi'ne gönderildi. Savcı tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianame Zonguldak Birinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmanın 22 Nisan'da görüleceği ve sanıkların 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanmalarına başlanacağı öğrenildi.

DENİZ POYRAZ'IN SAATİNDE GİZEM'İN KANI BULUNDU

Hunharca işlenen cinayetle ilgili olarak Ankara'dan gelen özel ekip ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmanın ardından 147 sayfalık delil raporunu tamamladı ve mahkemeye gönderdi. Hazırlanan raporda Gizem'in kan örneklerinin Deniz Poyraz'ın saatinde bulunduğu, ayrıca 3 ifadesinde Deniz Poyraz'ın üzerinde kan olmadığını ve durumunun normal olduğunu söyleyen taksi şoförü H.K.'nın yapılan araştırmalar sonrasında elde edilen bulgular ışığında yeniden sorgulanmasında Deniz Poyraz'ın üzerinde kan olduğunu itiraf ettiğini söylediği öğrenildi.

İddianamede şunlara yer verildi: "Şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz, eylem birliği içinde maktülleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantası ile Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetlerini ve olayda kullandıkları suç aleti ile kanlı paspası delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüphelilerin eylemlerinden sonra İ.K.'ya ait araçla evlerine geldiği, panik içinde koşarak bahçe duvarından içeriye girdikleri, Deniz Boyraz'ın aynı gece aracı arkadaşına teslim ettikten sonra kendisini bağevine götüren taksici arkadaşı H.K. tarafından terminale bırakıldığı ve 03.30'da otobüse binerek Denizli'ye yola çıktığı anlaşılmıştır."

Söz konusu iddianamede bağevinde Deniz Boyraz’a ait kan izine rastlanıldığı, askerde gözaltına alındığında bileğinde bulunan kol saatinde kendi kanı başta olmak üzere Gizem Tunç’un da kanının tespit edildiği, Deniz Boyraz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde çizik ve abrazyon (aşınma) saptandığı ve bu küçük yaralanmaların olay yerinin dikenlik olması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. İddianamede ayrıca Deniz Boyraz’ın eski sevgilisi Gizem Tunç’u ölümle tehdit ettiği, Gizem Tunç’un da bu durumu Murat Erdoğan’a mesajla bildirmek isterken yanlışlıkla Deniz Boyraz'a attığı ve Boyraz’ın da bunun üzerine "Murat ağabeyin ne zaman Murat oldu. Senin o Murat yazan ellerini keserim" dediği iddianamede yer aldığı ifade edildi.

İddianame doğrultusunda şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, taksideki kan izlerini temizleyerek delilleri karartmaya çalıştığı iddia edilen taksi şoförü H.K. ile olayın ardından Deniz Boyraz'a kendi telefonunu verip onun kanlı telefonunu alarak delilleri gizlediği iddia edilen sevgilisi T.K. hakkında da 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. CİHAN

Yorumlar