Kerinçsiz: Kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Kemal Kerinçsiz'in tahliyesinin ardından cezaevinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kerinçsiz: Kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Kemal Kerinçsiz'in tahliyesinin ardından cezaevinden ayrıldı. Kerinçsiz, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Kaldığımız yerden mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Terörle Mücadele Kanununun 10'uncu maddesi ile görevli Özel Yetkili Mahkemelerin geçtiğimiz hafta yeni yasa ile kapatılmasının ardından Ergenekon davasında ard arda tahliye kararları verilmeye devam ediyor. Hakkında ayrıca Anayasa Mahkemesi kararı bulunan İlker Başbuğ'un tahliyesinin ardından bugün de Tuncay Özkan ve Mustafa Levent Göktaş'ın tahliyesi gerçekleşti.

Günün üçüncü tahliye edilen Ergenekon sanığı Kemal Kerinçsiz Silivri Cezaevi çıkışında aynı zamanda avukatlığını da yapan eşi Gönül Kerinçsiz ile birlikte basın açıklaması yaptı. 28 Ocak 2008 tarihinde tutuklandıkların8ı belirten Kemal Kerinçsiz, kaldıkları yerden mücadelelerine aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Bir tertibe kurban edildiklerini belirten Kemal Kerinçsiz, "Amaç Türk Silahlı Kuvvetlerini NATO'ya kopmaz, kuvvetmi zincirlmerle bağlamaktır. Bu da başarılmıştır. Ne yazık ki TSK 2000'li yılların öncesindeki Avrasya politikasından vazgeçirilmiş ve ne yazık ki Türk devleti ve TSK, 2000'li yılların öncesinde Avrasya projesinden vazgeçilmiş, kopmaz bağlarla ABD'ye ve NATO'ya bağlanmıştır. Tertibin ikinci amacı da Federasyon yolunun açılmasıdır. Malesef o da 2006 yılından itibaren Oslo görüşmeleriyle beraber işte gelinen bu noktada federasyon bağıra bağıra gelmiştir." diye konuştu.

Kemal Kerinçsiz konuşmasını, "Asıl amaç kişilerin özgürlüğü değil, özgür bir vatanda yaşayabilmektir. Mühil olan özgür vatanı koruyabilmektir." sözleri ile tamamladı. Kerinçsiz, eşi ve avukatı Gönül Kerinçsiz'in kullandığı otomobil ile cezaevi önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar