Kendi partisinden bakanı mahkemeye verdi

Almanya'da federal hükumet 2011 yılında fakir ve dar gelirli aileleri desteklemek için ‘Bildungspaket’ denen eğitim yardım paketini uygulamaya koydu. Federal hükumet şimdi eyaletlere bu uygulama için ödediği paranın hepsinin kullanılmadığı...

Google Haberlere Abone ol
Kendi partisinden bakanı mahkemeye verdi

Almanya'da federal hükumet 2011 yılında fakir ve dar gelirli aileleri desteklemek için ‘Bildungspaket’ denen eğitim yardım paketini uygulamaya koydu. Federal hükumet şimdi eyaletlere bu uygulama için ödediği paranın hepsinin kullanılmadığı gerekçesiyle geriye kalan 284 milyon Euro’yu eyaletlerden geri istiyor.

Bu miktarın 70 milyon Eurosu sadece Kuzey Ren Vestfalya'dan (KRV) isteniyor. Ellerinde böyle bir paranın olmadığını ve hepsinin tespit edilen alanlara harcandığını belirten KRV Çalışma Bakanı Guntram Schneider “Federal Hükumet bizden sosyal alanlara harcanan parayı geri istiyor. Bunu kabullenmiyoruz.” diyerek itiraz ediyor.

Federal çalışma bakanınında kendi partisi Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) olmasına aldırmayan Schneider “KRV’nin çıkarları partidaşlıktan öndedir.” diyerek konuyu mahkemeye taşıyor. Haziran ayında ilk duruşmasının beklendiği davayı Schneider “Bizden geri istenen parayı biz eğitim paketinden yararlanabilecek kişilere bilgilendirme programları ile harcadık.“İl ve ilçelere kullanılmayan paraları gelecek yılın kasasına kaydırmalarını söyledik. Özellikle de okullardaki sosyal çalışmalarda kullanmalarını söyledik.” notunu düşüyor.

Çalışma Bakanı Schneider ayrıca federal ile eyalet hükumeti arasındaki anlaşmazlıktan en büyük zararı beldelerin gördüğünü de sözlerine ekliyor. Schneider’in bu çıkışına SPD tarafından yönetilen eyaletlerinde katılacağı belirtildi. KRV bununla da yetinmeyip diğer eyaletleri de yanına almak için onlarla irtibatta olduğunu ifade ediyor. CİHAN

Yorumlar