'Kendi ihtiyaçları için üreten ülkelerden bahsetmek mümkün değil'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, küreselleşen dünyada sadece kendine yetebilen, kendi ihtiyaçları için üretim yapan ülkelerden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.‘Şekerin Geleceği’ konulu Ankara’da...

Google Haberlere Abone ol
'Kendi ihtiyaçları için üreten ülkelerden bahsetmek mümkün değil'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, küreselleşen dünyada sadece kendine yetebilen, kendi ihtiyaçları için üretim yapan ülkelerden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

‘Şekerin Geleceği’ konulu Ankara’da düzenlenen Uluslararası Şeker Sempozyumu’nda konuşan Halil Etyemez, sınırların ortadan kalktığı, krizlerin ve darboğazların sınırları aşıp küresel etkiler gösterdiği dünyada, gıda sektörü sadece ulusal ve bölgesel önem taşımadığını vurguladı. Etyemez, "Aynı zamanda küresel bir öneme de sahiptir. Ülkemiz açısından gıda sektörü, diğer sektörlerin içerisinde farklı bir öneme sahiptir. Bu açıdan, Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan önemli yatırımların, gıda üretiminin devamlılığını sağlayacak şekilde planlanmış olması, bunun önemli göstergelerinden biridir.” dedi.

'BAKANLIĞIMIZ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMAKTADIR'

Etyemez, 1926 yılında Alpullu’da ilk defa şeker fabrikası açılmasıyla şeker üretimi başta olmak üzere gıda sektörünün Cumhuriyeti’nin ilk yıllarının lokomotif sektörlerinden biri haline geldiğine işaret ederek, bugüne gelinceye kadar katedilen mesafeden söz etti.

Gıda mevzuatını, AB gıda mevzuatı ile uyumlaştırdıklarını, ülkenin her yerindeki vatandaşların tarladan sofraya güvenilir gıdalar tüketebilmesini sağladıklarını belirten Etyemez, şöyle devam etti: “Küreselleşen dünyada sadece kendine yetebilen, kendi ihtiyaçları için üretim yapan ülkelerden bahsetmek mümkün değildir. Sınırların kalktığı bir dünyada, ağlar gibi örülmüş karmaşık ve dinamik ticari ilişkiler mevcuttur. Bu şartlar altında var olabilmek ancak yenilikçi ve verimli üretim yöntemleri ile mümkündür. Bu açıdan işgücünün gerekli niteliklere sahip olması şarttır. Ülkemizde işgücünün nicelik ve nitelik olarak geliştirilmesine yönelik olarak Bakanlığımız üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaktadır.” CİHAN

Yorumlar