Kemal Kılıçdaroğlu'dan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu, "Kitlenin benim adıma kaygılanmasına teşekkür ediyorum. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Kimse kaygılanmasın. Ama maalesef çatışmalar devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'dan ilk açıklama
Sonhaberler.com 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çatışmadan sonra yaptığı ilk açıklamada iyi durumda olduğunu, kendisinin güvenli alana alındığını ancak şu an çatışmaların devam ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kitlenin benim adıma kaygılanmasına teşekkür ediyorum. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Kimse kaygılanmasın. Ama maalesef çatışmalar devam ediyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, "Allah'ın verdiği bir canımız var o da vatana feda olsun" dedi. 

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. O nedenle ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız. 
Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ’Bir şehidimizin olduğu’ söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye’de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız."


ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NU TELEFONLA ARADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konvoyu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

- CHP liderinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi

Yorumlar