Kelebekler Vadisi, kelebek temasıyla inşa ediliyor

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanının yapıldığı Selçuklu’daki Kelebekler Vadisi ‘kelebek’ temasıyla inşa ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kelebekler Vadisi, kelebek temasıyla inşa ediliyor

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanının yapıldığı Selçuklu’daki Kelebekler Vadisi ‘kelebek’ temasıyla inşa ediliyor.

Selçuklu Belediyesi’nin Kelebekler Vadisi projesi kapsamında inşa edilen Kelebek Uçuş Alanı’nın yapımı hızla devam ediyor. ‘Kelebek’ temasıyla projelendirilen parkta, kelebeklerin pupa döneminden ölümüne kadar tüm yaşamları izlenebilecek. Parkın önemli bir bölümünü oluşturacak Aşkın Kanatları Müzesi’nde Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacak. 4 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak kelebek uçuş alanında, ayda yaklaşık 10 bin kelebeğin uçması hedefleniyor. Böylece yüzlerce çeşit kelebek ve böcek doğal yaşam alanlarında gözlemlenebilecek.

Kelebekler Vadisi kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve Kelebek Müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak. Kelebek Müzesi özellikle Konya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlandı. Parkın içerisinde bulunan Kelebek Müzesi ve kelebek üretim alanında gelen ziyaretçiler kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar tüm evresini izleyebilecek. Proje içindeki mini sinemalarda ise belgeseller, çizgi filmler ve kelebek çiftliğinin kurulma amacıyla ilgili filmler izletilecek.

54 futbol sahası, 856 basketbol sahası büyüklüğündeki Kelebekler Vadisi’nde, yüzlerce çeşit kelebek ve böcek doğal yaşam alanlarında gözlemlenebilecek. 270 bin metrekare yeşil alan, 105 bin metrekare sert alan ve 10 bin metrekare havuz alanı yer alacak vadi ile Konya’da yeni bir yaşam merkezi haline gelecek. Projede amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alacak.
CİHAN

Yorumlar