Kdz. Ereğli’de üniversiteli öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Uzunmehmet Öğrencilere Yardım Derneği tarafından üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kermes düzenlendi. Dernek yöneticileri, kermese ilgiyi artırmak için açılışa deve getirdi.Çetin...

Google Haberlere Abone ol
Kdz. Ereğli’de üniversiteli öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Uzunmehmet Öğrencilere Yardım Derneği tarafından üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kermes düzenlendi. Dernek yöneticileri, kermese ilgiyi artırmak için açılışa deve getirdi.

Çetin Apatay Bulvarı üzerinde bugün saat 11.00’de açılışı gerçekleştirilen kermese Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ile bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı Ahmet Baştan, son günlerde artan şiddet, tecavüz ve ahlak dışı suçlara dikkat çekerek, “Bunların önüne geçebilmenin tek bir yolu vardır. O da güzel bir insan yetiştirmekten geçer. İşte bizlerin gayesi güzel insanlarımızın evlatlarını topluma kazandırarak, güzel insan yetiştirmektir. Peygamberler peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sas), “Evlatlarınızı 3 şey ile terbiye ettiriniz. 3 şey üzerine yetiştiriniz” buyurmuşlardır. Bunlar Allah sevgisi, peygamber sevgisi, ehli beyt sevgisi ve Kur'an-ı Kerim'i okumak, öğrenmek ve yaşamaktır. Bu hizmetlerimizin hamisi üstadımız Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Hazretleri, 1930’dan bugüne kadar yetiştirdiği evlatlarına ”Evlatlarım; çift kanatlı kuş misali olunuz. Bir elinizde Kur'an, bir elinizde müspet ilimler olsun” buyurmuşlardır. İşte bu gaye üzerine Allah’ın rızasını kazanmak, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimiz'in şefaatine nail olmak, güzel insanlarımızın duasını almak için yola çıktık.” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise eğitimin önemine dikkat çekerek, eğitim alanında yapılacak organizasyonlara her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Uysal, konuşmasında, “Sayın hocamız çok güzel söyledi. Lafın tamamını ben çat pat konuşurken hatırladım. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. Çünkü ürünü hemen alırsın. Ama eğer siz yüz yılları düşünüyorsanız çocuklarımızı eğitmemiz lazım. Eğitim çok önemlidir. Şunun için söyleyeceğim. Ben ve bizler belediye olarak bu tip hizmetlerin her zaman yanındayız. Elimizden ne tür destek geliyorsa, bu tip organizasyonları bu tür birliktelikleri her zaman destekleyeceğiz. Bir toplumun ekmekten sonra en çok ihtiyacı eğitimdir.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, yapılan konuşmaların ardından dua okurken, kermesin açılışı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Müftü Recai Albayrak ve MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer tarafından yapıldı. Açılışın ardından davetliler kermesi gezip alış veriş yaparak, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için destek verdiler.

CİHAN

Yorumlar