Kdz. Ereğli’de liseli öğrenciler raylı sistem projesi yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında trafik sorununa çevreci bir çözüm üretmek için Zonguldak Ereğli Raylı sistem (ZE-RAY) adını verdikleri proje yaptı.Kdz....

Google Haberlere Abone ol
Kdz. Ereğli’de liseli öğrenciler raylı sistem projesi yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında trafik sorununa çevreci bir çözüm üretmek için Zonguldak Ereğli Raylı sistem (ZE-RAY) adını verdikleri proje yaptı.

Kdz. Ereğli Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi’nde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Fizik alanında 7, edebiyat alanında 4, tarih alanında 5, matematik alanında 8, kimya alanında 8, biyoloji alanında 12, felsefe alanında 2, coğrafya alanında 4, yabancı dil alanında 4 olmak üzere toplam 54 projenin yer aldığı fuarda, Zonguldak Ereğli Raylı sistem (ZE-RAY) projesi büyük ilgi gördü.

Fuardaki 54 projenin hazırlanmasında 162 öğrenci ve 21 danışman öğretmenin görev yaptığı belirtildi. Fuara; öğrenciler Ayşenur Güney Tuğba Hastürk, Sibel İnal, Zafer Ölmez, Burcu Yavuz ve öğretmenleri Özcan Çakırgöz, ZE- RAY ismini verdikleri proje ile katıldı. ZE-RAY projesi hakkında bilgi veren Ayşenur Güney isimli öğrenci, amaçlarının Ereğli’de ucuz ve çevreci ulaşımı sağlamak olduğunu belirtti.

Elektrikle çalışan raylı sistemin uygulanabilir bir proje olduğunu anlatan Günay, “Zonguldak Ereğli Raylı Sistemi elektrikle çalıştığı için tam bir çevre dostu. Kdz. Ereğli’nin daha da gelişmiş bir kent olması için bu tramvay sisteminin ilçemizde uygulanması gerekiyor. Tramvayımız Balı köyünden başlıyor, Devrek yol ayrımına, Devrek yol ayrımından Gülüç’e ve Devrek yol ayrımından Kaynarca Konut Sapağı'na dek devam ediyor. Bu güzergâhlar üzerinde ayrıca duraklarımız da mevcut. Bir seferde 280 yolcu taşıma kapasiteli.” dedi.

CİHAN

Yorumlar