KCK Yöneticisi Kalkan: AKP demokratik çözüm tarafı olmaktan çıkmıştır

KCK Yöneticisi Duran Kalkan, AK Parti'nin demokratik siyasi çözüm tarafı olmaktan çıktığını söyleyerek, kimse ondan umut beklemesin dedi. Terör örgütü PKK’nın yayın organlarından Fırat Haber Ajansı’na açıklama yapan KCK Yöneticisi...

Google Haberlere Abone ol
KCK Yöneticisi Kalkan: AKP demokratik çözüm tarafı olmaktan çıkmıştır

KCK Yöneticisi Duran Kalkan, AK Parti'nin demokratik siyasi çözüm tarafı olmaktan çıktığını söyleyerek, kimse ondan umut beklemesin dedi.

Terör örgütü PKK’nın yayın organlarından Fırat Haber Ajansı’na açıklama yapan KCK Yöneticisi Duran Kalkan, “Biz seçim öncesinde söyledik. Mevcut haliyle AKP demokratik siyasi çözüm tarafı olmaktan çıkmıştır. Kimse ondan umut beklememeli, seçimlerde oldu; AKP aynı tutumunu devam ettiriyor. Seçimlerden sonra da bir değişiklik yapmadı. Mesela süreç devam ediyor, diyorlar; ama devam etmesi için asgari ilk şart olarak sürecin gereken yasal güvenceye alınması gerekiyordu. Alınmadı. İmralı’daki görüşmeler de Kandil’deki görüşmeler de yasa dışıdır. Önder Apo uyarıyor. Gelip görüşenleri de uyarıyor. Diyor; bundan dolayı başınıza ne gelir, belli bile değil. Tarihine bakalım bu tür çaba yürütenlerin başına neler getirilmiş. Yeni bir adım atılmıyor. Dolayısıyla AKP’nin tutumu konusunda bizim yeni bir kararımız yok.” dedi.

Ben sorun çözüyorum diyen bir iktidarın her şeyden önce birlik yaratıcı bir üsluba, tutuma, yaklaşıma sahip olması gerektiğini ifade eden Duran Kalkan, “AKP'de böyle bir şey var mı? Bir cümle söylüyor, ondan sonra CHP'ye saldırıyor, BDP'ye saldırıyor, HDP'ye saldırıyor, MHP'ye saldırıyor, buna saldırıyor. O söylediği cümleyi, tarihi bir gerçekliği onlara karşı mücadelede bir araç yapıyor, mücadelenin vesilesi yapıyor. Kendine oy toplamanın bir aracı yapıyor. Bu politik yaklaşımla olmaz.” ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan, diyor ki; barajı biz getirmedik.’ diyen Duran Kalkan, “Evet, kendisi getirmedi de, kendisi yönetiyor. Mevcut yasayı yapmadı ama, kendisi o yasayla 12 senedir Türkiye’yi yönetiyor. Halbuki değiştirebilirdi. Kenan Evren de iktidara geldiğinde o anayasayla gelmedi. Ama var olanı bir tarafa attı. Kendi anayasasını hazırladı. Tayyip Erdoğan, Kenan Evren’in çizgisinde değilse, Kenan Evren’in anayasasını bir tarafa atıp kendisine göre yeni bir anayasa neden getiremedi? Demek ki o anayasayı benimsiyor. O anayasaya göre iktidar oldu. 12 yıldır iktidarını korudu. Bu temelde yürütüyor, ona inanıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar