KCK, JİTEM ve faili meçhullere bakan savcı ve hâkimlere tenzili rütbe

HSYK’nın yaz kararnamesine göre Doğu ve Güneydoğu’da bütün faili meçhul cinayetler, KCK ve JİTEM davalarına bakan hâkim ve savcılar tenzili rütbeye uğradı. Uludere soruşturmasını yürüten Başsavcıvekili Uğur Özcan’ın yetkileri...

Google Haberlere Abone ol
KCK, JİTEM ve faili meçhullere bakan savcı ve hâkimlere tenzili rütbe

HSYK’nın yaz kararnamesine göre Doğu ve Güneydoğu’da bütün faili meçhul cinayetler, KCK ve JİTEM davalarına bakan hâkim ve savcılar tenzili rütbeye uğradı. Uludere soruşturmasını yürüten Başsavcıvekili Uğur Özcan’ın yetkileri alınarak düz savcı olarak Çorum’a atandı. KCK ana davasına bakan mahkeme başkanı Mustafa Akgül'de Gebze’ye düz hakim olarak gönderildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte asliye ceza ve çocuk mahkemelerine atanan mahkeme başkanı ve üyelerinin tamamının tayini çıktı. Diyarbakır'da 4 ay önce yapılan yasal düzenleme ile kapatılan 6 özel yetkili mahkemenin başkan ve üyeleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca yeni görevlere atanmıştı. Kapatılan 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş, 2’nci Çocuk Mahkemesi'ne, KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım ise 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne atanmıştı. Kapatılan özel yetkili mahkemelerin üyeleri ise Ağır Ceza, Asliye Hukuk, Sulh Ceza ve Asliye Ceza mahkemelerine üye olarak atanmıştı.

HSYK’nın yaz kararnamesinde ise daha önce görevleri değiştirilen eski başkan ve üyeler bu sefer başka şehirlere atandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Ramazan Alptekin Gaziosmanpaşa’ya Uğur Özcan Çorum’a düz savcı olarak atandı. Eski mahkeme başkanlarından Necati Türkmen Bursa’ya, Bekir Soytürk Antalya’ya, Mustafa Akgül ise Gebze’ye gönderildi. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Yıldırım ile Uludere savcısı Ali Okumuş ise Gaziantep Hâkimliği'ne atandı. Son atamalarla birlikte bölgede en önemli dosyalara bakan bütün hâkim ve savcılar tayin edilmiş oldu.

CİHAN

Yorumlar