KCK Eşbaşkanı Bayık: Hükümetten Kürt sorununu çözme beklentisi gaflettir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, hükümetten Kürt sorununu çözme beklentisinin bir gaflet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
KCK Eşbaşkanı Bayık: Hükümetten Kürt sorununu çözme beklentisi gaflettir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, hükümetten Kürt sorununu çözme beklentisinin bir gaflet olduğunu söyledi. Bayık, “Kürt halkı bu temelde kendini örgütlemelidir. Gelişebilecek saldırılara karşı kendini koruyabilmelidir. Bu konuda bir gafleti yaşamamalıdır. Bir beklenti içinde olmamalıdır. Artık Kürt halkının bu hükümetten Kürt sorunun çözecekmiş beklentisine girmesi bir gafleti ifade edebilir.” dedi.

Örgütün yayın organlarından Stêrk TV'ye konuşan Bayık, AKP hükümetinin özellikle seçimlerden sonra Öcalan ile görüşmeleri ertelediğine dikkat çekerek, "Çünkü Türkiye'de seçimler oldu, bu seçimler çok tartışmalıdır. Çünkü bu seçimde birçok şaibe yaşanıyor." diye konuştu. Başbakan'ın seçimden sonra yaptığı açıklamada Kürt sorunun demokratik siyaset yoluyla çözülmeyeceğini ortaya koyduğunu belirten Bayık, “Kürt sorunu siyasal demokratik yöntemlerle çözmek istemeyen bir iktidar savaşı esas alır. Bütün bunlar savaşı ifade ediyor. Bu hükümet bir savaş hükümetidir. Hem içte hem dışta savaşı geliştirmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Müzakerelerin olması için hem güvenlik, hem sağlık hem de özgürlüğün geliştirilmesi gerektiğini şart koşan Bayık, “Bunlar olmadan müzakerelerin olmayacağı çok açıktır. Erdoğan buna cevap verdi. Yasal çerçeve olmayacağını ve müzakerelerin olmayacağını belirtti. Müzakere yapmamak demek Kürt sorunun demokratik yasal yöntemle çözmemek demektir. İnkâr imha siyasetini sürdürmek demektir yani ezme siyasetini sürdürmek demektir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar