KCK, direnişi artırma ve dağa çıkma çağrısı yaptı

KCK, Lice'de yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Savaş hazırlıklarına karşı asla geri adım atılmayacağı ifade edilen açıklamada, halka her yerde direniş mücadelelerini yükseltme çağrısı yapıldı.KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı,...

Google Haberlere Abone ol
KCK, direnişi artırma ve dağa çıkma çağrısı yaptı

KCK, Lice'de yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Savaş hazırlıklarına karşı asla geri adım atılmayacağı ifade edilen açıklamada, halka her yerde direniş mücadelelerini yükseltme çağrısı yapıldı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, örgüte yakınlığıyla bilinen haber sitesine açıklama yaptı. Dün Lice ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in anısı önünde saygıyla eğilindiği belirtilen açıklamada, gençlerin dağa çıkması istendi.

AK Parti hükümetinin sürekli kirli propaganda ve savaş hazırlığı içinde olmakla suçlandığı açıklamada, bir taraftan sahte ve ikiyüzlü bir biçimde süreçten bahsedilirken öbür yandan yüzlerce yeni karakol ve askeri amaçlı barajlar yapıldığı ifade edildi. AK Parti'nin çocukları dağa çıkan anneleri yönlendirdiği, sivil ve barışçıl gösteri yapan halka tahammül edemediği dile getirildi. Açıklamada tüm Kürt gençleri PKK saflarına katılmaya davet edildi.

CİHAN

Yorumlar