''KAZALAR DURMADI, ÖLÜMLER KESİLMEDİ''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zonguldak meydanında 4 bin kişiye hitap etti.

Google Haberlere Abone ol
''KAZALAR DURMADI, ÖLÜMLER KESİLMEDİ''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin propaganda hedefli ilan ve materyallerinin kanunsuzca toplatıldığını, devletin kolluk güçlerinin 17-25 Aralık'ı hatırlatan afiş ve el ilanlarına ambargo koyduğunu belirtti. Bahçeli, "Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa vursunlar; hırsızlığı örtemeyecekler, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP'nin lekeli yüzünü anlatacağız. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz" ifadesinde bulundu.

Karayolu ile Zonguldak’a gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Mevlana Çeşmesi’nde partilileri tarafından karşılandı. Partililer, Bahçeli’yi elinden öptü. Konvoyla Zonguldak’a gelen Bahçeli, Madenci Anıtı önünde toplanan 4 bin kişiye seslendi.

 

KAZALAR DURMADI, ÖLÜMLER KESİLMEDİ

Zonguldak’ta 1983’de 103 , 1992’de ise 263 madencinin hayatını kaybettiği maden kazalarının altını çizen Bahçeli, 2010’da 30 madencinin öldüğü grizu faciasına da değinerek, o dönem de Başbakan görevinde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2010’da Zonguldak’a gelerek ‘kader’ dediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kazaların abartıldığını, hükümetin yıpratılmasını istendiğini söylediğini, Soma’ya gidip ‘fıtrat’ dediğini, marketteki bir vatandaşa küfür ettiğini, müşavirinin tekme salladığını anımsatan Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Elbette her şey Allah'tandır. Buna itirazımız, buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Fakat tedbir tevekküle mani değildir. Hükümet üyeleri kameralar eşliğinde madenlere indi, işçilerimizle sofralara oturdu. Bu kapsamda gösterilen alicenaplık faciaları önleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadı, ölümler kesilmedi. Umutlar yine toprak altında kaldı. Çocuklar yine yetim bırakıldı. Zonguldak acıya havale edildi. Soma hüzne teslim edildi. Ermenek karanlığa ve feryada itildi. Evladı madende kalan Ermenekli Recep'in çığlıklarını kimseler duymadı. Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin kıdem tazminatı başta olmak üzere, verilmeyen haklarını önemseyen ve mesele edinen görülmedi."

AFİŞ VE İLANLARIN TOPLATILMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun korkudan ne yapacağını bilemediklerini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Partimizin hazırlayıp her tarafa dağıttığı propaganda amaçlı ilan ve materyallerimiz kanunsuzca toplatılmıştır. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi zabıtaları gece gündüz mesai yapmışlardır. Devletin kolluk güçleri 17-25 Aralık'ı hatırlatan, AKP'nin kirli çamaşırlarını deşifre eden afiş ve el ilanlarına hayasızca ambargo koymuşlardır. İlçe seçim kurullarından zorla, baskı ve dayatmayla karar çıkartmışlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa vursunlar; hırsızlığı örtemeyecekler, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP'nin lekeli yüzünü anlatacağız. Gerekirse uyumayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız. AKP'nin haram ve hıyanetlerini herkesle paylaşacağız. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz. Doğrunun önüne kimse geçemez. MHP korkmaz. İnandıklarını haykırmaktan asla kaçınmaz. İster zabıta gücü olsun, ister polis kuşatması görülsün, isterse de hukuk cinayetleri işlensin. Karşımızda hiç kimse duramaz."

 

 

Yorumlar