Kazada yaşamını yitiren gencin organları 4 kişiye umut oldu

Kocaeli'nin Derince ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Musa Topuz'un (19) organları, 4 kişiye umut oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kazada yaşamını yitiren gencin organları 4 kişiye umut oldu

Kocaeli'nin Derince ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Musa Topuz'un (19) organları, 4 kişiye umut oldu. 30 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Topuz, tedavi gördüğü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Doktorların aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirmesi sonucu ve aile organ bağışı yapmaya karar verdi. Hiç vakit kaybetmeden Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçildi, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletildikten sonra uygun alıcılar belirlendi. Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Sema Öncül, yaptığı açıklamada, nakil hakkında bilgi verdi. Öncül, şunları kaydetti: "Beyin ölümü gerçekleşen genç arkadaşımızın ailesini bilgilendirdik. Bir süre bekledikten sonra organ bağışı hakkında konuşup bilgiler aktardık. Aile organ bağışını kabul etti. Hemen İstanbul Bölge Doku ve Organ Koordinatörlüğü ile görüştük. Çok hızlı bir şekilde aynı gece alıcılar belirlendi. İlgili hastanelerden gelen ekipler organları hastanemiz ameliyathanesinden uygun şekilde aldılar. Hastamızın kalp, karaciğer ile her iki böbreği alındı. Kalp Kartal Koşu Yolu Hastanesine, Karaciğer Şişli Memorial Hastanesine, Böbrekler Göztepe Medıcal Park Hastanesine gönderildi. Toplam 4 hasta bu organlardan yararlanmış oldu."
CİHAN

Yorumlar