Kaytan: Yolsuzlukların aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağız

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili yaşanan gelişmelerin muhalefet olarak sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kaytan: Yolsuzlukların aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağız

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili yaşanan gelişmelerin muhalefet olarak sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Kaytan yaptığı açıklamada, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili yaşanan süreçte görevden emniyet mensuplarının değil ilgili bakanların alınması gerektiğini belirtti. Kaytan, "Burada tüm iddialara karşı oğlu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltında olan bir bakanın, müdürleri görevinden alması açıkça suçtur. Adli müdahaledir. Yolsuzluk iddialarının kapatılma gayretidir. Varsa, suçun üzerini örtme girişimidir. Suçunuzu itiraf ve ikrar ediyorsunuz demektir. Görevden alınması gereken müdürler değil bakanlardır." dedi.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın yolsuzlukla ilgili değerlendirmesinin komik ve gülünç olduğunu belirten Kaytan, Arınç’ın 'Neden sabahın erken saatlerinde operasyon yapıldı. Bu kişiler çağrılsalardı gelirlerdi' gibi ifadelerin yanlış olduğunu söyledi. Kaytan, "Bu ülke için canlarını feda eden askerlerimiz, üst düzey yerde görev yapmış, Milli Güvenlik Kurulu’nda görev almış komutanlarımız, paşalarımız, milletvekillerimiz, yazarlarımız gözaltına alınırken, içerde suçsuz bir şekilde cezalandırılırken, bu söylemle vicdani sorumluluğu düşünmeyen hükümet, bir anda ne oldu da vicdanı ele alarak rahatsızlık duymaya başladı. Kendi içerisindeki sıkıntılar yansımaya başladı. Bu şekilde yolsuzluğu Deniz Feneri gibi örtbas etme şansları yok. İçişleri Bakanı oğlunun bu işe karıştığı ve diğer bakan oğullarının olduğu iddia ediliyor. Hükümetin ne denli yolsuzluğa bulaştığının bu bir göstergesidir. Bu diğer davalar gibi takipsiz kalmaz. Cezalarını çekmesi için muhalefet olarak ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin yaptıklarının hep fiyasko ile sonlandığına ve yerel anlamda Yozgat’a bir şey yapılmadığını öne süren Kaytan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı şu sözlerle eleştirdi: "Her Yozgat’a geldiğinde partimize dil uzatıp, atıfta bulunup, CHP’nin geçmişine bakmasından bahsediyordu. Bizim geçmişimizde en ufak şaibe, kirlilik ve yolsuzluk olmadığını ama kendi partisinde bu hırsızlıkların ayyuka çıktığını herhalde Sayın Bakan görmüştür. Bundan sonra CHP’yi aklından ve dilinin ucundan zikrederse bunları düşünmesi gerekir." CİHAN

Yorumlar