Kayseri’deki silahlı çatışmayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

Kayseri Hunat Mahallesi’nde bir dernekte alacak verecek meselesinden çıkan kavgada silahlar konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’deki silahlı çatışmayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

Kayseri Hunat Mahallesi’nde bir dernekte alacak verecek meselesinden çıkan kavgada silahlar konuştu. Çıkan çatışmada olay yerine gelen 3’ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Polis, olayla ilgili olarak 8 kişiyi gözaltına aldı.

Olay dün akşam saatlerinde Hunat Mahallesi Kalpaklıoğlu Mahallesi’nde bulunan bir dernek binasında meydana geldi. İddialara göre Emre T., Kadir Ş. ve yanında 4 arkadaşı ile birlikte dernek binasına giderek, Yusuf D. ile görüşmek istedi. İki grup arasında iddialara göre alacak verecek davasından dolayı çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan çatışmada Yusuf D., karşı gruptakilere av tüfeğiyle ateş etti. Kadir Ş. ve Emre T.’yi yaralayıp kaçan Yusuf D., olay yerine silah seslerini duyup gelen Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zülküf Ö. ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli Davut E. ile Muzaffer Y.’ye ateş etmeyi sürdürdü. Polis memurları Davut E. Muzaffer Y., ve Zülküf Ö. tüfekten çıkan saçmaların ayaklarına isabet etmesinden dolayı hafif şekilde yaralandı. Zülküf Ö. ise kaçmaya çalışan Yusuf. D’yi tabancasıyla ateş ederek etkisiz hale getirdi. Polis memuru Zülküf Ö.’nün bacağına isabet eden saçmaların ameliyatla çıkarıldığı belirtildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı olay yerinde kumar oynatıldığı iddia edildi.

Yaralı olan 2 zanlının durumunun ağır olduğu belirtilirken, 2 polisinde taburcu edildiği belirtildi. Polis yaptığı çalışmada olaya karıştıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına aldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirterek, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar