Kayseri'de 7 yaşındaki İrem, yokluktan 3 aydır okula gidemiyor

Hayırseverleri ile ünlü Kayseri’de, 7 yaşındaki bir öğrenci; yırtılan çantası, ayakkabısı, pantolonu, beslenmesine annesinin yiyecek koyamaması, defter ve kalemlerinin eksik olması nedeniyle yaklaşık 3 aydır okulu gidemiyor.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de 7 yaşındaki İrem, yokluktan 3 aydır okula gidemiyor

Hayırseverleri ile ünlü Kayseri’de, 7 yaşındaki bir öğrenci; yırtılan çantası, ayakkabısı, pantolonu, beslenmesine annesinin yiyecek koyamaması, defter ve kalemlerinin eksik olması nedeniyle yaklaşık 3 aydır okulu gidemiyor. İrem'in işsiz olan ve hastalıkla mücadele eden babası Muhsin Güner ise ailesine bakabilmek için çalışmak istediğini belirterek,"Yardım istemiyorum, iş istiyorum." dedi.

7 yaşındaki İrem Güner ise 3 ay önce birçok okul malzemelerinin eksik olmasından dolayı okulu bıraktığını söyledi. Okulu neden bıraktığını anlatırken gözyaşlarına boğulan İrem Güner,"Okula gitmeyi çok istiyorum ama gidemiyorum. Annem beslenme çantama bile evde bir şey olmadığı için koyamıyor. Çantam yırtık, ayakkabı ve pantolonum yok. Defterim ve kitabım eksik. Okumak istiyorum. Bana yardım edin. Arkadaşlarım her sabah okula giderken, ben camdan onları seyretmekle yetiniyorum." şeklinde konuştu.

İLÇE DEĞİŞTİ YARDIMLAR KESİLDİ

Aslen Ağrılı olan baba Muhsin Güner (40) ise daha önce Tomarza Kaymakamlığı'ndan yardım aldıklarını, ev değişikliğinden sonra Kocasinan Kaymakamlığı'nın ilgi alanına girdiklerini belirterek, "Ben hastayım. 2 yıl öncesine kadar Tomarza'da çobanlık yaparak geçimimi sağlıyordum. Hastalığım nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Bir inşaat firmasında geçen yıl kısa bir süre çalıştım. 3 ay sigortam yattı. Kaymakamlık sigortam yattığı için yardımı kesti. Kocasinan Kaymakamlığı'ndan bir defaya mahsus kömür, gıda yardımı ve çocuklar için okul parasını aldık ama bizim durumumuzu bilen ve bizimle ilgilen muhtarın vefat etmesi üzerine devlet yardımları kesildi. Zor durumdayız, derdimizi kimseye anlatamıyoruz." diye konuştu.

ANNE GÜNER: YARDIM DEĞİL, EŞİME ÇALIŞABİLECEĞİ BİR İŞ İSTİYORUZ

Anne Ceylan Güner'de 8 yıllık evli olduğunu ve en küçüğü 3 aylık olan 4 çocuğu bulunduğunu belirterek şunları ifade etti: Daha önce Tomarza ilçesinde yaşıyorduk, eşim çobanlık yapıyordu, kaymakamlıktan ve vatandaşlardan da yardım alıyorduk. 8 yıl Tomarza Kaymakamlığı'ndan yardım aldık. Ancak eşim midesinden sorun yaşadı. Ülser olduğunu öğrendik. Tedavi oluyor. Ancak şu an eşim midesindeki rahatsızlığı nedeniyle koku rahatsız ediyor ve koku yüzünden baygınlık geçiriyor. Eşimin okuma yazması da yok. O nedenle şehir merkezine göçtük. Kocasinan ilçesinde oturuyoruz. Burada kaymakamlıktan yardımların devam etmesi için başvurduk. Buraya geldiğimiz ilk yıl ihtiyaçlarımızı sağ olsun mahalle muhtarımız yardımcı oldu ve temin edildi. Ancak muhtarın vefat etmesi de bizim aldığımız yardımları etkiledi. Kaymakamlık şimdi eşimin sigorta primleri çıkmasını gerekçe gösterek kesti. Kızım İrem, ihtiyaçlarını karşılayamadığımız için okula gidemiyor. Benim çocuğumda okusun istiyorum." dedi.

OSB VE BELEDİYE İŞ BAŞVURUSUNU ÇEVİRDİ

Eşinin iş için organize sanayi bölgesine başvurduğunu da anlatan Ceylan Güner, şu bilgileri verdi: "Organize sanayi de bilgisayar bilip bilmediğini sormuşlar. Eşimin okuma yazması olmadığı için de bir iş veremediler. Belediyeye gittik ve en azından çöpçü olarak çalışması için yardım talep ettik. Bize nereden geldiysek, oraya gitmemizi söylediler ve iş yardımında bulunmadılar. Eşime en azından çocuklarımız ihtiyaçlarını, evin ihtiyaçlarını karşılama adına iş istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Tek isteğimiz iş. Eşimin çalışabileceği bir iş. İş olursa kaymakamlık tarafından verilecek yardımı da istemiyoruz." diye konuştu.

AİLE BODRUM KATTA YAŞIYOR

Muhsin (43), eşi Ceylan (25), çocukları Ceylan (7), İbrahim (5), İpek (4) ve 3 aylık İsmail'den oluşan Güner ailesi Kocasinan'da bodrum kat bir evde yaşıyor.

CİHAN

Yorumlar