Kayseri Teknokent firmalarına CeBIT’ten finansal destek

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia 'Bilişim Anadolu ile Buluşuyor' toplantılarının ilki 2 Nisan 2014 Perşembe Günü Kayseri Ticaret Odası'nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Teknokent firmalarına CeBIT’ten finansal destek

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia 'Bilişim Anadolu ile Buluşuyor' toplantılarının ilki 2 Nisan 2014 Perşembe Günü Kayseri Ticaret Odası'nda yapıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim Alt Yapı Sanayicileri Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ve KOSGEB'in iş birlikler ve destekleri ile hazırlıkları süren Cebit Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans'ın bu yıl çok daha aktif geçeceği ve bu yılın temasının 'Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam' kavramı olacağı vurgulandı. KOSGEB desteklerinin devam ettiği ve Kayseri’den katılacak teknokent firmalarına Cebit Bilişim Avrasya’nın finansal destek vereceğinin altı çizildi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meslek Komite üyeleri katıldı. Özer, Kayseri Ticaret Odası ile birlikte pavyon oluşturmak için Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer tüm desteği sağlayacaklarını belirtti. Fuarların gerek bulundukları şehirlere gerek ise ülkeye çok büyük katkılar sağladığını belirten Murat Özer, Anadolu toplantılarının amaçlarından birisinin de Anadolu’daki Ticaret ve Sanayi Odaları ile iş birliği yaparak Anadolu'da yerleşik firmaları İstanbul’da düzenlenecek olan CeBIT etkinliklerinde gerek katılımcı gerekse ziyaretçi olarak ağırlamak, fuara 20'den fazla ülkeden gelen uluslararası katılımcı ve 90’dan fazla ülkeden gelen uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak olduğunu belirtti.

SEKTÖR TALEPLERİ ANADOLU BASIN TOPLANTILARINI ARTIRDI

Sektörden gelen talep doğrultusunda Anadolu Buluşmaları toplantılarını artırdıklarını belirten Murat Özer, sektörel hedef iller arasında Kayseri, İzmir, Trabzon, Ankara, Erzincan, Konya, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep ve Adana’nın yer aldığını, konferans ve seminer konularının en güncel konulardan seçileceğini, 'Bilişim sektöründeki mevcut eğilimler ve yakın zamandaki değişiklikler' ana başlıkları altında toplanacağını söyledi.

Fuarın bu yıl ağırlıklı olarak iş dünyasına hitap edeceğini belirten Özer, değişen sektör dinamiklerinin beraberinde değişen iş yapış tekniklerini getirdiğini özellikle mobil hayatın ve internetin önümüzdeki dönemde iş yapış ve hatta yaşayış şekillerini değiştireceğini kaydetti. Özer, "Bütün sektörler için yenilikçi çözümler sergileyecek bu konseptler 'Kamu Sektöründe Kullanılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT)', 'Dijital Dünyadaki Son Eğilimler', 'Geleceğin Teknolojileri' ve 'Akıllı Yaşam Çözümleri' olacak." dedi.

İÇİNDE “BİLİŞİM” OLMAYAN HİÇBİR SEKTÖR SÜRDÜRÜLEBİLİR OLAMAZ

Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin, “15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye’ye taşıdık. Bilişim teknolojileri ve bilgi iç içe geçti. Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. Ar-Ge, inovasyon ve sürdürülebilirlik 3 sihirli kelime. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez. Biz nasıl daha önde olacağımızı anlatmaya geldik. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf 'nesnelerin interneti' olgusu. Örneğin buzdolabına koyduğunuz yumurtaların sayısını hatırlamıyorsanız markete gittiğinizde makinede görebileceksiniz evde ne kadar kaldığını ve ona göre alışveriş yapabileceksiniz. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız. Kayseri’de 300e yakın bilişim şirketi olması çok önemli. İlerde ihracatı ithalatından yüksek olan iller arasında yer alacak Kayseri.” ifadelerini kullandı.

CeBIT Bilişim Eurasia 2014’ün yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra 'Uluslararası Satın Alma Heyetleri' fuarı ziyaret edecek. Özer, konuyla ilgili olarak Orta Doğu’daki birçok hedef ülkeden CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans etkinlikleri için şimdiden taleplerin geldiğini ve geçtiğimiz haftalardan itibaren özellikle Körfez, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri için Arapça tanıtım belgelerinin paylaşımına başlanması ile Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak, Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan gibi ülkelerde gerçekleştirilecek özel bir ziyaretçi tanıtım projesi ile 3.500’ü aşkın katılımcı ve ziyaretçiye ulaşacaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar