Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden CHP’li vekile cevap

CHP’li milletvekilinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili açıklamalarına yazılı açıklama ile cevap verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden CHP’li vekile cevap

CHP’li milletvekilinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili açıklamalarına yazılı açıklama ile cevap verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ortaya attıkları iddialar fos çıkan ve ülke genelinde tabiri caizse karizmayı çizdiren CHP'liler, şimdi de üzerinden 15 yıl geçmiş bir dosyadan medet umarak sahneye çıktılar. 'Müflis tüccar zorda kalınca eski defterleri karıştırırmış' sözünü doğru çıkaran CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve onun gibi düşünenler, ille de bir suç bulmak için bu gidişle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin çocukluğuna kadar inecekler.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 28 Şubat sürecinin hüküm sürdüğü 1998 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne gelen müfettişin tuttuğu raporda Başkan Özhaseki'ye isnat edilen suçun, 'belediye başkanının, belediye meclisine ek gündem sunma yetkisinin bulunmadığı, bu nedenle ek gündem sonrası alınan kararların geçersiz olduğu' şeklindeki iddia ile başlayan sürecin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 28.06.2002 tarihli kararıyla noktalandığı hatırlatıldı. Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “Başsavcı Kanadoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında 'yapılacak işlem yoktur' kararı vermiştir. 15 yıllık dosyayı, tozlu raflardan çıkartarak çok büyük bir hukuk skandalı yaşanmış gibi sunmak ve de bunu daha önce ortaya atıp rezil oldukları dosya ile birleştirmeye kalkmak, 'çamur at izi kalsın', 'öyle olmadı bari böyle olsun' anlayışıyla paçayı kurtarma gayretinden başka bir şey değildir. Yargıda siyasallaşmanın diz boyu olduğu, muhalefet partili belediye başkanlarının müfettişler ve yargı mensupları tarafından cendereye alındığı bir dönemde üstelik Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun imzası ile aklanılmış bir dosyayı koltuğunun altına alıp 'Kayıp evrak, HSYK, kilitli dolap vs.' gibi gizemli sözcüklerle basın toplantısı düzenleyenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye suç isnat etmekten, iftira atmaktan artık vazgeçmelidirler. Eğer hakikaten gerçekleri öğrenmek istiyorsanız bütün dosyalar belediyemizde mevcuttur. İsteyen herkese dosya suretlerinden verir ve gerçekleri anlatırız.”

Belediyenin açıklamasında, seçim dönemine girilen şu günlerde bir kez daha çirkin bir tezgahla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekilerek, “Ama gerek Kayseri gerekse de ülke kamuoyu, bu tür yalanlardan, akla hayale gelmez iftiralardan medet umanlara pirim vermemektedir. Gittikleri yol boştur ve sonu yoktur. Ortaya attıkları iftiralar sonucunda Kayseri halkı bol bol sucuk yemişti. Görünen o ki, bu iftiraları atanlar için de mahkeme yolu görünüyor. Kargaları bile güldüren bu son isnatlarıyla beraber tüm Türkiye'nin sucuğa doyacağı da aşikardır.” denildi. CİHAN

Yorumlar