Kaymakamdan besicileri suni tohumlama çağrısı

Erzurum'un Yakutiye İlçesi Kaymakamı Ahmet Katırcı, hayvancılıkta suni tohumlamanın yetersiz olduğuna dikkat çekip, besicilere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamdan besicileri suni tohumlama çağrısı

Erzurum'un Yakutiye İlçesi Kaymakamı Ahmet Katırcı, hayvancılıkta suni tohumlamanın yetersiz olduğuna dikkat çekip, besicilere tepki gösterdi. Katırcı, “Artık bu çağda ebem yapar dedem yapar usulü ile tohumlama yapılmaz” dedi.

Kaymakam Katırcı hayvancılık şehri olan Erzurum'unc üretimde ortalamanın altında olduğuna dikkat çekip suni tohumlamanın artırılması gerektiğini vurguladı. Katırcı, “Erzurum için en değer verdiğimiz alanlardan birini yapıyoruz. Erzurum hayvancılık kentidir. Ama uygulamaya bakınca da Türkiye’nin ortalarındayız. Tüm gayretimiz ırkı biraz daha modern hale getirip hiç olmazsa ülke ortalamasını yakalamaktır. Maalesef Erzurum’da suni tohumlama oranı çok düşük. Hala suni tohumlamadan neden kaçıyoruz bunu anlamış değilim. Sanırım bir dini sakıncası var gibi bir düşünce de varmış. Artık bu çağda ‘ebem yapar dedem yapar’ usulü ile tohumlama yapmanın bir mantığı yok. Suni tohumlamanın büyük oranda desteği var. Halkımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar