Kaymakam Katırcı: İŞKUR ciddi iş imkanı sağlıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü ve Bafra İlçe Müdürlüğü işverenlerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Katırcı: İŞKUR ciddi iş imkanı sağlıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü ve Bafra İlçe Müdürlüğü işverenlerle bir araya geldi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, İŞKUR'un ülke genelinde olduğu ilçe genelinde de ciddi iş imkanı sağladığını söyledi.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bafra İŞKUR Bafra Hizmet Merkezinin 2013 faaliyetleri, İŞKUR-KESKOP-OKA- TKDK gibi kurumların işverenlere yönelik teşvikleri ve Bafra Hizmet Merkezinin görev alanı içerisinde bulunan işletmelere yönelik hizmetleri anlatıldı. Toplantıya Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Göksel Başar, İŞKUR Bafra Şube Müdürü Sait Gül ve işverenler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Bafra Kaymakamı Ali Katırcı yaptı. Katırcı, “Bugün Bafra’da 2014 il istihdam yürütme kurulu toplantısını düzenliyoruz. İnsanlara istihdam hakkı veren, destek veren, insanlarıma iş olanağı sağlayan 10 ve üzerinde istihdam konusunda çalışmaları değerlendiren, işverenlerimizle birlikteyiz. Bu toplantı vesilesiyle istihdam, istihdamın sorunları, eğitim çalışmaları, önümüzdeki planlamalar konusunda değerlendirmeler yapılacak. Programın Bafra İş âlemine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özellikle iş arayan genç insanlarımıza yeni imkânlar sunması açısından bu çalışmalara insanlarımızın kafa yormaları, bu konuda ciddi mesai harcamalarını Bafralı gençlerimizden temenni ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki İŞKUR Türkiye’de yeni yapılanmasından sonra ciddi iş imkânı sağlıyor. Bu konuda burada İŞKUR’un irtibat bürosu da var. Buradaki insanlar işverenlere istihdam noktasında çalışacak olanlara ve iş evrenlere ciddi kolaylık ve yakınlık sağlıyor. Bu tür toplantılarda önümüzdeki süreçte Bafra’da neler yapılabilir, ille koordineli olarak yapılan bu çalışmanın çok hayırlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan da konuşmasında şunları dile getirdi: “Biz iki yıldan beri yürütme kurulunun ilk toplantısını yaptık. Bu sene de yürütme kurulu olarak yılbaşında bir araya gelip oturduk neler yapabiliriz dedik. Gerek kendi kurumumuz gerekse işverenlere destek evren kurumlarımız ile gidelim ilçelerde neler yapabiliriz beraber bir beyin fırtınası yapalım dedik. Bir kişiyi daha nasıl istihdam edebiliriz, bir adım daha nasıl atabiliriz, hedeflerimize ulaşmada devletin teşviklerinden sizleri nasıl yararlandırabiliriz bunların çabası içerisindeyiz. Hep beraber bu işleri yapacağız, tek başına arkadaşlarımızın bu yapmaya imkanı yok. Bu bağlamda kurum olarak ilk buraya şubemizi açtık. Şube açmaya niyetlendiğimizde Kaymakam bey sağ olsun, Belediye Başkanımızla birlikte sokak sokak gezip yer aradık. En sonunda münasip bir yer bulduk 6. aydan beri faaliyet gösteriyoruz. İnşallah yeni bir arsa bulursak güzel bir yerde bina yapmak hedefimiz. Kalıcı olsun bizim zamanımızda güzel binalar yapılsın. Samsun İl Müdürlüğünde yapılan tüm hizmetler Bafra Şubemizde de yapılıyor. Orada 17-18 personelimiz var. Samsun’a geldiğinizde ne varsa, Bafra şubesinde de aynı hizmetleri alma imkanınız var. Aklınızda uçuk olan fikirler dahi olsa bu tarz ortamlarda veya kurumumuza gelerek söyleyebilirsiniz. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptığımız çalışmalarda çok güzel fikirler ve Türkiye geneli çalışmalar çıktı." CİHAN

Yorumlar