Kaybedeni olmayan yarışmanın Kahramanmaraş finalistleri ödüllerini aldı

Kahramanmaraş’ta Peygamber Yolu Derneği ile Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) tarafından Hz.

Google Haberlere Abone ol
Kaybedeni olmayan yarışmanın Kahramanmaraş finalistleri ödüllerini aldı

Kahramanmaraş’ta Peygamber Yolu Derneği ile Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) tarafından Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının finalistlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Peygamber sevdalılarının il genelinde büyük bir ilgi gösterdiği yarışmaya yaklaşık 33 bin kişi katıldı. Sınav sonucu ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride dereceye girenler belirlendi. Toplamda 80 ayrı hediyenin dağıtıldığı ödül töreninde, dereceye giren 5 finalist umreye gitmeye hak kazanırken, diğer finalistlere ise 5 notebook, 20 mini tablet, 20 bisiklet ve 30 adet kol saati hediye edildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan ilahiler, şiirler ve hadislerin okunmasıyla devam etti.
Etkinliğin Kahramanmaraş ayağını yürüten Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) Başkanı Ufuk Çiçek yarışmaya her yaştan yaklaşık 33 bin kişinin katıldığını belirtti. Türkiye genelinde ‘Peygamber Efendimizi tanımayan kimse kalmasın’ düşüncesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini hatırlatan Çiçek, “Bizler onu tanımayan gönüllerin ziyan, onu görmeyen gözlerin kör olacağı bilinciyle böyle bir yarışmayı Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği'nin organizatörlüğünde düzenleme şerefine nail olduk. Elbette bizler burada ona ne kadar övgüler dizsek biliyoruz ki az. Ayrıca yine biliyoruz ki elmasın mükemmelliğini anlatmakla ona hiçbir şey katmış olamayız. Ama istiyoruz ki onu duymayan kulak, ona aşina olmayan bir gönül kalmasın. Bu yarışmayla bu amacımızı gerçekleştirmeye çalıştık.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, H. Peygamber'in hayatından kesitler sundu. Efendiler Efendisi'nin âlemlere rahmet olarak dünyaya geldiğini ifade eden Aydüz, Hz. Peygamber’in, bütün kâinatın kendisi ile iftihar ettiği bir zat olduğunu söyledi. Hz. Peygamber'in ümmetini çok sevdiğini, ümmetine çok düşkün olduğunu ifade eden Aydüz şöyle konuştu: “Aynı şekilde biz onu seviyor muyuz? Eğer hakikaten onu hayatımızda örnek alıyorsak, onu seviyoruz demektir. Almıyorsak, seviyoruz desek bile sevgimiz yetmiyordur. Allah bize diyor ki eğer siz Allah’ı seviyorsanız Peygamberime itaat edeceksiniz. Dolayısıyla biz peygambere itaat etmiyorsak, netice itibari ile Allah’ı da sevmiyoruz demektir. Bütün kâinatın kendisiyle iftihar ettiği, övündüğü ve övünmesi gereken bir zaat var, o da Efendiler Efendisi Hz. Muhammet Mustafa’dır. Şu uçsuz bucaksız dediğimiz ama ucu bucağı olan kâinat varsa, bu kâinatın içerisinde dünyamız, dünyada da bizler varsak Peygamberimiz’in yüzü suyu hürmetine var, dolayısıyla var olan her şey onunla iftihar edinmeli.” CİHAN

Yorumlar